Ce știm despre vânzarea de BITCOIN a Tesla! Poziția lui ELON MUSK

0

Din punct de vedere tehnic, Tesla este o companie auto. Dar, în ultimul timp, se vorbește tot mai mult despre incursiunea firmei lui Elon Musk în universul Bitcoin. Discuțiile s-au aprins în această săptămână când au fost anunțate cifrele financiare pentru primul trimestru din 2021.

 

CEO-ul Elon Musk a declarat că producătorul de vehicule electrice „a depășit pentru prima dată un miliard de dolari profit net (câștiguri non-GAAP, adică metoda alternativă de contabilitate utilizată pentru a măsura câștigurile unei companii). Însă directorul financiar Zach Kirkhorn, alias „Master of Coin”, a atras și mai multă atenția cu comentariile și dezvăluirile sale privind strategia companiei privind Bitcoin. „Facem progrese în reducerea diferitelor forme de datorie”, a spus Kirkhorn investitorilor , citat de Fortune. „ Am investit, de asemenea, 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin pe parcursul trimestrului, apoi ne-am redus poziția cu 10%, ceea ce a contribuit la un câștig mic în finanțele noastre din primul trimestru .”

 

Citește și: MUSK laudă DOGECOIN! Nu mai este o monedă ”glumă”

Compania a declarat că reducerea poziției sale este un mod de a testa lichiditatea monedei. În ceea ce privește planurile viitoare ale Tesla în spațiul valutar digital, Kirkhorm a spus: „Credem pe termen lung în valoarea Bitcoin”. „Așadar, intenția noastră este de a păstra ceea ce avem pe termen lung și de a acumula în continuare Bitcoin din tranzacțiile de la clienții noștri pe măsură ce cumpără vehicule.”

 

Un blogger celebru îl atacă pe Musk

 

Un blogger celebru, Dave Portnoy, recunoscut pentru faptul că este sceptic în ceea ce privește Bitcoin, l-a acuzat pe Elon Musk că pompează bani în moneda virtuală, apoi vinde și astfel face avere pe seama acesteia, profitând astfel de creșterea artificială creată prin demersurile sale. Drept răspuns, Musk a negat faptul că el cumpără și vinde, ci Tesla, culmea, compania sa. „Nu am vândut niciun Bitcoin. Tesla a vândut 10% din deținerile sale în esență pentru a dovedi lichiditatea Bitcoin ca o alternativă la deținerea numerarului în bilanț„, a spus Musk. Se pare că a fost prima dată când CEO Tesla a dezvăluit că el însuși deține Bitcoin.

 

Tesla și Bitcoin

 

Tesla a dezvăluit că „valoarea totală de piață” a deținerilor sale actuale este de 2,48 miliarde de dolari, începând cu 31 martie . În acea zi, Bitcoin s-a închis la 59.918 USD. Deci știm că, la acea dată, Tesla deținea aproximativ 41.390 de monede (2,48 miliarde de dolari împărțiți la 59.918 de dolari pe monedă). În comunicatul său de presă, Tesla a declarat că a vândut 10% din Bitcoin în primul trimestru, încasând 272 milioane dolari în încasări în numerar. Deci, înainte de a-și reduce poziția, Tesla deținea aproximativ 46.000 de jetoane. Apoi a vândut zece la sută, sau 4610, pentru a strânge cei 272 de milioane de dolari.