AcasăActualitateCe sunt voucherele de vacanță și cine le poate încasa

Ce sunt voucherele de vacanță și cine le poate încasa

Ce sunt voucherele de vacanță și cine le poate încasa. Mulți români se bazează pe voucherele de vacanță în special în perioada verii.

Totuși, acestea nu sunt primite de toți angajații. Cei din mediul privat spre exemplu evită să le acorde angajaților astfel de beneficii.

Ce sunt voucherele de vacanță și cine are dreptul la ele? Practic, voucherele de vacanță sunt bonuri, cu care cel în cauză poate plăti un serviciu turistic, în România, pentru el și familia sa.

Ce sunt voucherele de vacanță și cine le poate încasa

Acestea sunt oferite de către angajator o dată pe an, în cazul în care compania are stipulat în contractul individual de muncă aceste beneficii.

Voucherele de vacanță pot fi folosite pe teritoriul României, iar mulți angajați din mediul privat au început i ei să urmeze acest exemplu.

Conform instituțiilor de specializare cuantumul voucherelor de la stat este de 1.450 lei brut și nu sunt transmisibile, fiind menționat inclusiv prin lege faptul că oricine încalcă regulile riscă repercusiuni.

Ce sunt voucherele de vacanță și cine le poate încasa

De ce nu toate companiile private oferă acest beneficiu? Voucherele de vacanță angajaților din mediul privat sunt plătite de către compania contractantă din propriul buget.

Astfel că, nu toate companiile își pot permite o cheltuială suplimentară cu vacanțele angajaților. Iar pentru a compensa lipsa lor, angajatorul poate recurge la diverse activități, precum teambuilding-uri sau ateliere.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.