x


 • EUR
  4.8738
  USD
  4.1289
string(7) "gadgets"

Ce trebuie să iei în considerare când cumperi un iPhone?

Rareori un utilizator de iPhone va trece la un smartphone Android. Pe lângă punctele lor forte – viteza de navigare, design-ul deosebit, camera excelentă și numeroasele aplicații dedicate, – smartphone-urile produse de Apple au un farmec cu totul aparte.

Autor: Mihnea Ionescu | Sursa: Money.ro | Publicat: 15.05.2020, 11:55

Dezavantajul principalilor rivali ai celor de la Apple este că însuși sistemul de operare Android nu este extrem de stabil și pe lângă asta, respectivele device-uri nu par să fie exploatate la maxim. De aceea, diferențele între smartphone-urile care rulează Android, respectiv iOS, sunt destul de mari. Atât de mari încât atunci când un posesor de iPhone rămâne fără telefon dintr-un motiv sau altul, va căuta să-și cumpere chiar și un iPhone la mâna a doua, chiar dacă prețul unui iPhone SH este comparabil cu cel al unui nou telefon de elită pe care rulează Android.

Ce prețuri au iPhone-urile?

 • Un iPhone 11 costă în jur de 3.749 lei.
 • Un iPhone 11 Pro costă cel puțin 5.229 lei, dacă este la reducere.
 • Un iPhone 11 Pro Max are prețul de 5.799 lei.

Cei care nu-și permit un iPhone nou, pot cumpăra un iPhone folosit, la un preț mai accesibil.

Ce este mai bun – un iPhone folosit sau un iPhone recondiționat?

Fiecare alege telefonul după preferințele sale, după anumite criterii, însă când vine vorba despre un iPhone folosit și unul recondiționat se gândesc mai mult, înainte de a finaliza procesul de achiziție.

Iată care este diferența între un iPhone folosit și unul recondiționat:

 • Un iPhone folosit sau second-hand este un telefon care a fost utilizat mai mult timp de un client. Acesta trebuie verificat să nu aibă vreo caracteristică care nu funcționează.
 • Un iPhone recondiționat arată ca nou, funcționează perfect și are garanție. De regulă, acesta s-a aflat în posesia unui alt client, iar ulterior a fost returnat. Pentru iPhone se oferă garanție pentru buna lui funcționare pe o perioadă de 12 luni. Uneori telefonul poate avea urme de zgârieturi sau de uzură.
 • De obicei la un iPhone recondiționat se fac teste de diagnosticare pentru a se vedea dacă respectă anumite standarde înalte ale stării de vânzare.

Există unele site-uri care comercializează și iPhone-uri recondiționate la prețuri avantajoase. De exemplu, pe eBay poți găsi iPhone-uri diferite, însă atenția nu trebuie să fie focalizată doar pe preț și marcă, ci îndeosebi pe calitatea produsului. Prin urmare, orice cumpărător trebuie să fie sigur că produsul este în stare perfectă de funcționare, pentru a avea o experiență pozitivă și nu una neplăcută după ce primește iPhone-ul pe care deja l-a plătit.

Cei care achiziționează un iPhone sau alte smartphone-uri folosite, recondiționate sau noi, le pot păstra în siguranță cu ajutorul unor huse pentru telefon, cu condiția ca acestea să fie concepute pentru a face față unui impact, și nu doar pur decorative.

De ce sunt preferate iPhone-urile second-hand?

Statisticile arată că un iPhone folosit este mai scump decât un telefon Android second-hand care este din aceeași generație. De pildă, un iPhone 7, care a apărut acum 4 ani, în 2016, are prețul mai mare decât un telefon Android din aceeași generație. Prețul unui iPhone 7 pe eBay este în jur de 200 USD, iar al unui telefon Galaxy S7 din anul 2016, este cam de 100 USD.

Același lucru se întâmplă și în cazul unui iPhone 8, și acesta are prețul mai mare decât un Android din generația sa. Prețurile variază pe diferite site-uri care comercializează online astfel de produse, însă întotdeauna iPhone-urile au prețurile mai mari decât telefoanele Android.

Apple actualizează telefoanele mai vechi pentru a le oferi o valoare mai mare. Asta s-a întâmplat cu iPhone 6S, care ar fi fost actualizat iOS 13 (cea mai recentă versiune a sistemului de operare iPhone). Sistemul iOS 13 va facilita deschiderea mai rapidă a aplicațiilor pe iPhone. De asemenea, va debloca mai repede mobilul prin Face ID și va reduce și spațiul ocupat de aplicații.

De exemplu, un iPhone 7 Plus recondiționat va costa în jur de 480 USD la Apple. După ce sunt folosite, telefoanele își pierd întotdeauna din valoarea lor, iar prețul este mai mic decât prețul inițial al telefonului. De regulă prețul scade cu 20-30%.

În ceea ce privește telefoanele Android mai vechi, acestea nu primesc cele mai recente versiuni de Android. Un exemplu ar fi Samsung Galaxy S6. Un telefon LG G8 ThinQ poate pierde chiar peste 50% din valoarea lui, după doar patru luni de la data când a ieșit pe piață. Un telefon LG G8 ThinQ are în prezent prețul redus la 1.999 lei. Când a fost lansat, el costa în jur de 850 de dolari.

În ceea ce privește un telefon și mai vechi, acesta are valoarea și mai mică.