AcasăMoney&PeopleEi sunt cei mai bogați DJ ai lumii! Ce averi colosale au...

Ei sunt cei mai bogați DJ ai lumii! Ce averi colosale au făcut din industria festivalurilor electro

Ei sunt cei mai bogați DJ ai lumii! Noua generație de muzicieni, cei care folosesc tehnologia electronică, au devenit la nivel global la fel de importanți și bine plătiți precum artiștii și instrumentiștii consacrați. Pe vremuri plăteai 3 dolari pe un bilet să vezi The Beatles în concert. Astăzi plătești 100 dolari pentru ca un diskjokey să mixeze de pe laptop, dar într-un décor impresionant.

Sunt capete de afiș la cele mai în vogă festivaluri muzicale ale momentului, mixurile și show-urile lor atrag sute de mii de spectatori iar producțiile pe care le promovează au bugete record, de milioane de euro. E și normal ca munca lor, ce, pentru mulți muzicieni consacrați pare o glumă, să fie recompensată pe măsura câștigurilor de pe urma show-urilor lor. Și la noi, cele mai mari producții de concert (Electric Castle, Neversea ori Untold) se bazează în principal pe magnetul DJ-ilor.

Ei sunt cei mai bogați DJ ai lumii!  Calvin Harris-200 milioane de dolari De departe scoțianul a avut cea mai rapidă ascensiune ca dj, de 8 ani consecutiv cel mai de succes artist de muzică electronica. ”We Found Love” cu Rihanna i-a adus și un Grammy iar muzica sa este favorita campaniilor publicare Apple, Armani ori Coca Cola.

Tiesto-150 milioane de dolari Al treilea din tipul celor mai bogați dj ai lumii, Tiesto are peste 40 de premii câştigate până în acest moment, printre care un World Music Award, MTV Europe Music Award şi un Grammy. A fost numit în repetate rânduri cel mai bun DJ la nivel mondial.

David Guetta -75 milioane de dolari Francezul care vine anul acesta la Untold 2021, a vândut circa 6 milioane de albume și 15 milioane de single-uri, iar remixurile sale au fost solicitate de SIA, Black Eyed Peas, Rihanna, Timbaland, Lady Gaga, Britney Spears ori Snoop Dogg. Dj recompensat cu Grammy, onorariul său trece de 500.000 dolari.

Steve Aoki -75 milioane de dolari Cu 25 de ani în branșă, piesele japonezo-americanului au ajuns în fruntea clasamentelor Billboard prin colaborări cu Linkin Park ori Will I Am.

Guy Manuel -70 milioane de dolari Membru al grupului pionier în muzica electronică mondială, Daft Punk, Guy-Manuel de Homem-Christo câștigă ca muzician, regizor, compozitor, cântăreț, dar și ca proprietar al casei de discurui Crydamoure.

Paul van Dyk -60 milioane de dolari Germanul este unul din pionierii genului, și primul artist nominalizat la Grammy din muzica electronică. Ani la rând a fost ales cel mai bun dj al lumii.

Afrojack – 60 milioane de dolari Și el este unul dintre cei mai bogați dj ai lumii. Pe numele său real Nick van de Wall, olandezul a început să mixeze la doar 14 ani. A fost printre primii care a deschis o casă de producție muzicală de profil, la doar 20 de ani. Din 2011 este în top 10 mari dj din lume.

Armin Van Buuren 55 milioane dolari Este cel mai important producător de muzică electronica din lume. După 25 de ani continuă să facă furori pe scena muzicii electronice. A avut show-uri memoriabile la Untold și Neversea. A fost numărul 1 în lume timp de 4 ani consecutiv, între 2007 şi 2010 şi din nou în 2020.

X-Factor nu va mai fi difuzat! Formatul original dispare după 17 ani de succes pe întreg mapamondul

 

Ultimele Articole