Cei mai mulţi bebeluşi îşi fac debutul pe Facebook în doar o oră de la naştere

În medie, mai mult de două-treimi dintre nou-născuţi îşi fac „debutul fotografic” în social media în doar 60 de minute din clipa în care au fost aduşi pe lume, potrivit unui sondaj realizat de site-ul http://www.posterista.co.uk. Studiul a examinat impactul pe care îl are în social media modul în care noii părinţi distribuie informaţii şi imagini despre copiii lor.

 

 

Studiul mai sugerează faptul că naşterea prinţului George – fiul prinţului William şi al soţiei sale, Catherine – a încurajat 74% dintre părinţi să posteze mai multe fotografii cu bebeluşii şi cu copiii lor pe reţelele de socializare online.

 

 

Aproape trei sferturi dintre persoanele chestionate în cadrul acestui sondaj au recunoscut că recenta naştere a bebeluşului regal britanic, care a fost foarte mediatizată, i-a influenţat făcându-i să încarce pe reţelele de socializare online mai multe fotografii cu copiii lor, dar şi cu prietenii şi cu familia.

 

 

Totodată, în cadrul studiului, 2.367 de părinţi care au copii cu vârste de până în cinci ani au fost întrebaţi cât de repede au postat o imagine cu copilul lor nou-născut pe o reţea de socializare online. Media de timp a fost de 57,9 minute, conform independent.co.uk.

 

 

Dintre părinţii chestionaţi, 62% au spus că ei personal au încărcat imagini cu copiii lor pe reţelele de socializare, în timp ce 22% dintre aceştia au spus că fotografiile au fost postate de alţi membri ai familiilor lor. Restul de 16% dintre părinţi au spus că imaginile cu copiii lor au fost postate online de prieteni de-ai lor.

 

 

Facebook şi Instagram domină topul celor mai populare site-uri în privinţa publicării de fotografii cu nou-născuţi: 77% dintre imaginile cu bebeluşi sunt postate pe Facebook, în timp ce 48% pe Instagram.

 

 

Conform aceleiaşi cercetări, 64% dintre părinţi au spus că au postat fotografii cu copiii lor pe reţele de socializare online de cel puţin trei ori pe săptămână, în timp ce 21% au spus că au încărcat astfel de imagini de cel puţin trei ori pe lună. Doar 6% dintre părinţii chestionaţi au spus că nu postează niciodată fotografii cu copiii lor pe reţele sociale online.

 

 

Printre motivele pentru care părinţii postează fotografii cu bebeluşii lor pe reţele de socializare online se numără faptul că în acest fel pot să îi ţină la curent pe membrii familiei şi pe prieteni (56%).

 

 

Alte motive pentru postarea online a acestor imagini de către părinţi sunt exprimarea dragostei pentru copiii lor (49%), dar şi faptul că reţelele de socializare online sunt un mediu ideal pentru a stoca amintiri (34%). Un alt motiv este acela că astfel părinţii au o modalitate foarte bună pentru a înregistra primii ani din viaţa copiilor lor (28%). De asemenea, 22% dintre părinţi spun că în acest fel pot să se laude cu fotografii cu copiii lor mai bune decât ale altor părinţi.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed