AcasăActualitateCele mai bune intestine pentru cârnații de porc. Cum trebuie să le...

Cele mai bune intestine pentru cârnații de porc. Cum trebuie să le alegi corect

Cele mai bune intestine pentru cârnații de porc. Cum trebuie să le alegi corect. Atunci când preparăm cârnații de porc de casă trebuie să ținem cont de câteva reguli simple. În caz contrar, rezultatul final nu va fi tocmai cel dorit.

În primul rând trebuie să știi că o curățare corectă a intestinelor este importanta, pentru ca pornind de la aceasta operatiune depinde succesul sau din contra esecul preparatelor traditionale din carne de porc. Pentru preparate cu gust autentic romanesc, ca la mama acasa, trebuie sa respectam anumite reguli de preparare.

Matele de porc vor fi folosite in functie de destinatia umpluturii, astfel ca intestinele subtiri vor fi folosite pentru carnati, cele groase pentru caltabos, sangerete sau lebar, iar stomacul sau vezica( mai rar) pentru toba.

După ce se golesc intestinele de conținut, se aleg mațele în funcție de calitatea lor și se elimină grăsimea de pe ele, se întorc pe dos, apoi se spală bine.

Avem grija sa clatim dupa fiecare operatiune de curatare, in apa cu otet, dupa care se vor freca ambele parti ale intestinelor cu sare. Totodată, dupa ce se vor scurge cele 30 de minute vom clati intestinele in apa rece cu otet de mai multe ori si pe interior si pe exterior.

Trebuie menționat faptul că intestinele subtiri sunt greu de intors pe dos din cauza ca sunt foarte lungi. Cei care nu reusesc aceasta operatiune, pot curata cu muchia cutitului exteriorul pana ce matul este complet curat, dupa care se clateste interiorul cu multa apa.

În același timp, daca vreti sa va asigurati ca intestinele, in special cel gros si burta , nu vor avea nicio urma de miros, le puteti trata cu un amestec de sare de lamaie si bicarbonat de sodiu.

Dupa ce ati lasat la inmuiat intestinele in apa calduta, in jur de 30 de minute, le frecati si pe interior si pe exterior cu aceasta solutie pana le dispar toate mucozitatile. Clatiti apoi intestinele in apa cu otet si ceapa si isi vor pierde orice miros.

În cazul în care folositi intestine care au fost conservate cu sare sau uscate, inainte de folosire inmuiati-le in apa calduta pentru rehidratare si pentru o buna elasticitate, conform anunturi-agricultura.ro.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.