Cele mai bune Mac-uri în 2022

0

Gama de Mac-uri de la Apple este incredibil de diversificată și, în ultimii doi ani, a avansat enorm pentru a oferi performanțe excelente. Iată ce Mac-uri ai la dispoziție în 2022 și care vin cu cele mai multe performanțe.

MacBook Air

Designul MacBook Air de la Apple nu s-a schimbat prea mult de-a lungul anilor. Este un design clasic care se pretează la portabilitate, iar acum, cu procesorul M1, la performanță. 

Apple nu mai vinde MacBook Air cu procesor Intel, principalele opțiuni de cumpărare fiind acum între modelul de bază care vine cu un GPU cu 7 nuclee sau cu cel un GPU cu 8 nuclee. Pentru majoritatea, GPU-ul cu 7 nuclee va fi suficient. 

În afara GPU-ului, poți selecta între 8 GB sau 16 GB de memorie și poți crește spațiul de stocare cu până la 2 TB. Vei primi un senzor Touch ID pe tastatură pentru deblocarea rapidă a MacBook-ului sau a oricăror aplicații protejate, cum ar fi un manager de parole. 

MacBook Air continua sa fie Mac-ul perfect pentru cineva care nu face mult mai mult decât navigarea pe web, munca la școală sau la serviciu în aplicațiile Office și/sau editarea ocazională de videoclipuri sau fotografii.

MacBook Pro

Apple vinde acum trei modele diferite de MacBook Pro, toate fiind alimentate de o formă de procesor Apple Silicon. MacBook Pro de 13 inci este alimentat de procesorul de bază M1, în timp ce poți configura MacBook Pro de 14 inci sau 16 inci cu procesorul Apple Silicon M1 Pro sau M1 Max. Zilele unui MacBook Pro alimentat cu Intel s-au încheiat. 

Modelul de bază de 13 inci vine cu un design care include un TouchBar și nu are un port HDMI sau un cititor de card SD. Cu toate acestea, MacBook Pro anunțate recent au renunțat la TouchBar în favoarea tastelor funcționale dedicate și a unui senzor Touch ID. Modelele mai mari de MacBook Pro au, de asemenea, un port HDMI 2.0, un cititor de carduri SD, iar MagSafe a revenit. 

Performanța M1 Pro și M1 Max este tot ceea ce a promis Apple, oferind viteză și durata de viață a bateriei într-un șasiu de laptop. În plus, Apple a adus înapoi toate conexiunile și perifericele despre care ni s-ar spune că avem nevoie. 

Totuși, vei plăti ceva pentru acea performanță suplimentară. 

Linia MacBook Pro a îndeplinit întotdeauna rolul unui laptop portabil care oferă putere suplimentară și, acum, o viață extinsă a bateriei. Dacă ai nevoie de un laptop care să îți permită să editezi videoclipuri și fotografii sau să te scufunzi în programe CAD din mers, atunci MacBook Pro este pentru tine. 

iMac

Nu mai ai două opțiuni de dimensiune când vine vorba de iMac. După anunțarea noului Mac Studio și Studio Display care îl însoțește, iMac-ul de 27 inci a fost eliminat din gama Mac. Asta înseamnă că ai rămas cu iMac-ul de 24 de inci ca opțiune singură, dar care vine în câteva culori foarte grozave. 

IMac-ul de 24 de inci are un procesor M1 cu aceeași configurație GPU cu 7 sau 8 nuclee ca și MacBook Air. Recenziile iMac-ului de 24 de inci au fost la egalitate cu cele ale altor Mac-uri M1. Are multă putere și este capabil de munca de zi cu zi. Reține că poți conecta un monitor suplimentar la iMac pentru a adăuga mai mult spațiu pe ecran. 

Apple a dezvoltat tastaturi care potrivesc culorile pentru noul iMac, care au senzori Touch ID încorporați. Adică te poți conecta la Mac pe tastatura inclusă folosind amprenta. În acest moment, aceste tastaturi sunt disponibile numai cu noul iMac și nu pot fi achiziționate singure. 

iMac-ul de 24 de inchi vine cu două porturi Thunderbolt 4 USB 4 și două porturi USB 3, iar adaptorul de alimentare are acum un port Ethernet încorporat. 

Dacă ești în căutarea unui desktop all-in-one care să arate grozav și să aibă suficientă putere pentru a putea realiza sarcini de bază și de nivel profesional, atunci iMac-ul de 24 de inci merită luat în considerare.