Cele mai scumpe alimente din lume! Trufele albe costă cât diamantele, scumpă e și supa din salivă de pasăre

0

Un kilogram de șofran alb, unul dintre cele mai scumpe condiment din lume, poate să ajungă la 30.000 dolari. Puțină lume știe că este nevoie de un kilogram de flori proaspete pentru a produce doar cinci grame de şofran uscat. De fapt, pentru un kilogram de condiment trebuie recoltate între 130.000 și 250.000 de flori din care se rețin numai stigmatele. Fiecare floare, care înfloreste doar o dată pe an, timp de o săptamana, produce 3 stamine. Procesul de recoltare este făcut manual și doar așa se poate obține „aurul roșu”, așa cum mai este denumit șofranul.

Caviar Albino costă un pic peste…9000 dolari per kilogram. Acest caviar este compus din icre de sturion ab, pește care se gasește  în Marea Caspică.

Șunca iberică (Jamon Iberico) rămâne cea mai scumpă șuncă de pe panetă. Pretul uneia maturată ca la carte, 392 de dolari per kilogram și poate să ajungă o avere, ba chiar depozitată în cutii de valori, la bănci. Până și eticheta este reglementată de stat, fiind strictă, datorită catalogărilor calitative.

Kobe Wagyu, friptura de vacă japoneză este considerată una dintre cele mai gustoase mîncăruri din lume. Are o aromă special datorită texturii untului folosit la preparate. Doar 450 dolari costă un kg de carne preparată pentru a face acestă friptură.

Brânza Moose din lapte de elan, este pregătită la Moose House din Suedia și este considerată cea scumpă brânză din lume (cca 1000 dolari/ kilogram). Tot cca 1000 dolari per kilogram costă și brânza Pule, fcută din lapte de măgărițe care trăiesc într-o rezervație din Siberia.

Supă din salivă de pasăre (cuib) și vestita cafea Kopi Luwak, îmbunătățită cu excremente

Andreea Berecleanu, noua vedetă Prima TV! Prezentatoarea s-a despărțit de a Antena 1 după 17 ani

Supa din…cuib de pasăre. Foarte populara în bucataria chinezească, re un preț de 3.000 de dolari per litru. Acest pret se datoreaza faptului ca peste 90% din supa de cuib de pasăre conține saliva de pasăre.

Foie Gras, pateul din ficat gras de rață și gâscă, îngrășate prin hrănire forțată (de până la 10 ori față de dimensiunea normală) rămâne una dintre cele mai scumpe delicatese franțuzești.

Ciupercile Matsutake japoneze, sunt printre cele mai rare delicatese din lume. În magazine prețul nu scade de 6000 dolari per kilogram.

Cafeaua Kopi Luwak este cwa mai scumpă din lume, prețul său fiind de circa 1200 dolari/kilogram. Populară în Indonezia, Filipine și sudul Indiei, acest sortiment de cafea este obtinută din boabele care au fost ingerate de un animal si care au fost expulzate prin excremente

Trufele  pot fi găsite la un preț de circa 2000 dolari per kilogram. Cu siguranta este unul dintre cele mai scumpe alimente din lume având în vedere conditiile necesare pentru cultivarea trufelor albe. Cele mai luxoase restaurante din lume se aprovizionează cu trufe albe pe bani grei pentru că nu pot fi falsificate. O bucată imensă, de un kilogram și jumătate s-a vândut cu 330.000 de dolari. Un aliment de lux de mare căutare este trufa albă. Dar şi preţul ei este pe măsură: 450 de grame costă 2.000$ (5.000 lei). Cele mai scumpe trufe din lume cresc în regiunea Alba, din Piemont.

Puiul Ayam Cemani poate fi cumpărat cu 200 dolari per kilogram. Nu poate fi găsit decât în Indonezia pentru ca guvernul acestei tari nu risca sa exporte acest produs din cauza gripei aviare.

Prințul Nicolae, nepotul Regelui Mihai I, a devenit tată. Are o nouă moștenitoare!