AcasăEconomieCEO-ul Volkswagen, Herbert Diess, va părăsi compania la sfârşitul lunii august şi...

CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess, va părăsi compania la sfârşitul lunii august şi va fi înlocuit de şeful Porsche, Oliver Blume

Producătorul auto nu a oferit un motiv pentru plecarea lui Diess. Acesta s-a alăturat Volkswagen venind de la BMW, în 2015, ocupând funcţia de CEO în urma scandalului Dieselgate. El este creditat pentru că a condus compania într-o nouă eră, depăşind acest scandal, conducând investiţii masive în vehicule electrice cu scopul de a vinde milioane de vehicule electrice pe an până la jumătatea deceniului. Â

Într-un comunicat preşedintele Volkswagen, Hans Dieter Potsch, i-a mulţumit lui Diess pentru rolul cheie avut în promovarea transformării companiei.

”Nu numai că a condus compania prin ape extrem de turbulente, dar a implementat şi o strategie fundamental nouă”, a spus Potsch.

Succesorul său va fi însărcinat cu continuarea acestei transformări. Director Volkswagen de carieră, Blume a ocupat funcţii de producţie la Audi, marca spaniolă de maşini SEAT şi la marca VW, înainte de a deveni şeful de producţie al Porsche în 2013. Blume a devenit CEO al mărcii de maşini sport în 2015.

Volkswagen a spus că directorul său financiar, Arno Antlitz, va prelua titlul suplimentar de director de operaţiuni, pentru a-l asista pe Blume în operaţiunile de zi cu zi”.

 

Ultimele Articole