Chetreanu: Salariul comisarilor CNVM este acum de 17.000 de lei (VIDEO)

Veniturile angajaţilor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare au fost reduse în 2009 cu circa 40%. În anul de vârf al pieţei de capital, în 2007, comisarii CNVM primeau lunar în jur de 10.000 de euro.

„Actualmente am în jur de 17.000 de lei, deci asta înseamnă 4000 şi un pic de euro, lunar. Toţi şapte avem acelaşi salariu. Inclusiv doamna Anghelache. Avem la jumăte cât are directorul general al bursei. În acest an ne chinuim să le menţinem la nivelul din 2009, dacă nu vom reuşi bineînţeles ca vom opera noi reduceri”, a declarat Chetreanu.

Cei circa 200 de angajaţi CNVM primesc lunar, în medie, 2.000 de euro, spune Bogdan Chetreanu. În replică, deputatul din Comisia de buget finanţe, Adrian Niţu susţine că salariile angajaţilor CNVM ar trebui corelate cu dimensiunea pieţei reglementate .

„Veniturile salariale ale CNVM trebuie să fie pe măsura pieţei pe care o reglementează. Vă daţi că pentru a-şi asigura astfel de salarii şi comisioane, taxele pe care le aplică sunt mai mari. Dacă ar avea salarii mai mici şi taxele pe piaţa pe care o reglementează ar fi mai mici”, spune Niţu.

Problema pieţei de capital nu este leafa angajaţilor CNVM, ci proasta îndeplinire a atribuţiilor, crede preşedintele Asociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Capital, Dumitru Beze.

„Eu nu aş plăti pe cineva ieftin, dar în schimb l-aş da afară pe acela care nu îşi face treaba. Spre deosebire de CNVM, la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor salariile sunt mult mai mari”, spune Beze.

Recent, deputatul PDL Daniel Oajdea a lansat o iniţiativă legislativă prin care veniturile lunare ale angajaţilor CNVM, CSSPP şi CSA să fie cel mult egale cu venitul unui secretar de stat, adică 6.691 lei.

„La CSA, la asigurări este exagerat, CNVM s-a autoreglat pentru că nu a mai avut de unde încasa banii de salarii”, a declarat Sorin Bota.

Urmăreşte pe Money WebTV toate ştirile video şi emisiunile The Money Channel

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed