China şi SUA au anunţat proiecte de reducere a emisiilor de gaze

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră trebuie să devină una dintre priorităţile tuturor statelor lumii. Specialişti susţin că în caz contrar, omenirea riscă să nu se adapteze la creşterea temperaturii şi extinderea secetei. În consecinţă, China si Statele Unite, marii jucători ai lumii, i-au măsuri, iar restul ţărilor răsuflă ceva mai uşurate.

Partea americana şi-a impus obiective clare pe termen mediu de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră , cu 17% până în 2020, cu 30% până în 2025 şi cu 42% până în 2030 iar reprezenţantii Chinei şi-au luat angajamentul de a întreprinde
actiuni specifice ce vizează eficienţa energetică , să reducă până în 2020 emisiile poluante pe unitate din PIB cu 40-45% faţă de 2005.

Specialistii spun că rămân multe de făcut, mai ales în ceea ce priveşte angajamentele financiare ale ţărilor dezvoltate. Consiliul European ar fi vrut un acord prin care Uniunea să ajute ţările în curs de dezvoltare cu 1,5 miliarde euro între 2010 şi 2012 şi 15 miliarde euro anual pentru intervalul 2013-2020, însă Germania crede că este prematur un angajament ferm înainte de a vedea la Copenhaga cu cât sunt dispuse să contribuie şi alte state dezvoltate.

De mentionat ca aproape jumătate din cele 191 de state membre ONU invitate şi-au confirmat participarea la summit si spre multumirea tuturor presedintele Barack Obama a anunţat că va fi şi el prezent la eveniment.

Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea înregistrării pe site pentru comentarii. Acum îţi poţi exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai uşor. Comenteaza şi tu!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed