Cinci aeroporturi din România vor fi închise sâmbătă

Spaţiul aerian din România va fi parţial închis începând de sâmbătă, ora 24.00 pe sectorul Nord-Vest al ţării, din cauza norului de cenuşă generat în urma erupţiei vulcanice din Islanda, care se îndreaptă spre România, a declarat vineri, pentru NewsIn, Marin Anton. Decizia a fost luată chiar dacă autorităţile au asigurat populaţia că nu există niciun pericol, întrucât norul se află la mare altitudine.

Premierul Emil Boc convocat vineri comitetul de urgenţă pentru problemele generate de norii de cenuşă. În urma întrunirii el a declarat că în acest moment nu există pericolul ca norul să se depună la sol şi să afecteze populaţia.

„Începând de sâmbătă, ora 24.00, va fi întreruptă activitatea pe aeroporturile din Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Târgu Mureş şi Cluj. Şi începând cu ora 07.00 vor fi închise şi aeroporturile din Iaşi, Bacău şi Suceava”, a declarat secretarul de stat în cadrul ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Marin Anton.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) şi Centrul Internaţional de Avertizare pentru aviaţie estimează că norul de cenuşă produs de erupţia vulcanică din Islanda se va apropia de Nord-Vestul teritoriului în cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, mai exact în Maramureş. Citeşte articolul

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed