Alegeri locale. Cine a câștigat primăriile marilor orașe

Alegeri locale 2024

Candidații la alegerile locale au început, duminică noaptea, după închiderea urnelor, să-și revendice victoriile.

Alegeri locale 2024

Nicușor Dan rămâne încă patru ani primar general al Capitalei. Acesta a candidat independent, susţinut de Alianţa Dreapta Unită, la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz (USR), și-a proclamat, duminică seara, victoria pentru un nou mandat de primar.

Lia Olguța Vasilescu (PSD) a anunțat, duminică seară, că a câștigat un nou mandat la Primăria Craiova, precizând că pe rezultatele de la exit-poll a obținut 65%.

Potrivit numărătorii paralele a PNL, după centralizarea rezultatelor din 85% dintre secțiile de vot din municipiul Brașov, George Scripcaru câștigă funcția de primar al Brașovului, transmite BizBrașov.

Rezultatele parțiale publicate de AEP arată că, după numărarea a aproape 60% dintre voturile exprimate pentru funcția de primar (peste 170 din 261 de secții), Mihai Chirica își consolidează prima poziția cu 33%, notează Ziarul de Iași.

PNL a câștigat alegerile pentru primăriile din municipiile Alba Iulia, Blaj şi Sebeş şi în oraşele Câmpeni, Cugir, Ocna Mureş şi Zlatna. În schimb, PSD a câștigat oraşul Abrud, iar AUR a câștigat primăria Baia de Arieş, transmite Agerpres.

Funcţia de primar al municipiului Deva a fost câştigată de candidatul PSD, Lucian Rus. Actualul primar, Florin Oancea (PNL), şi-a recunoscut înfrângerea.

Candidatul Partidului Naţional Liberal (PNL) la funcţia de primar al municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, şi-a recunoscut înfrângerea în alegerile locale de duminică în faţa actualului primar, social-democratul Cosmin Andrei, transmite Agerpres.

După numărarea voturilor din 15 dintre cele 26 de secții de votare din orașul Câmpulung Muscel, Elena Lasconi are 71% dintre voturi pentru un nou mandat de primar, transmite adevarul.ro.

Conform numărătorilor paralele efectuate de partidele politice, Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu (USR) a câștigat un nou mandat în fruntea municipiului Bacău, relatează Ziarul de Bacău.

Primarul în funcţie al staţiunii Sinaia, Vlad Oprea, prim-vicepreşedinte al PNL Prahova, obţine al şaselea mandat în urma scrutinului de duminică, rezultatele centralizate până acum arâtând un procent de 47-48% din voturi, transmite News.ro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed