x


  • EUR
    4.8701
    USD
    3.9758
string(7) "general"

Cine primește urnă mobilă la vot? Nelu Tătaru a spus totul. E nevoie de acest act

Nelu Tătaru a vorbit despre organizarea alegerilor parlamentare din acest an.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 29.11.2020, 14:00

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat duminică, la Arena Naţională, că persoanele carantinate, în izolare sau care prezintă acte medicale vor putea vota cu urna mobilă la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

“Până în dimineaţa zilei de 6 (n.r. decembrie), toţi cei care sunt în carantină sau izolare să aibă aceste decizii pentru a putea face solicitarea către urna mobilă.
O persoană trebuie să apară într-o anchetă epidemiologică ca să facem acea carantinare sau izolare. Solicită DSP-ului să fie evaluată în cadrul acelei anchete. (…) Noi luăm aceste decizii de carantinare şi izolare în urma unor anchete epidemiologice. (…) Haideţi să lăsăm totuşi ancheta epidemiologică să fie cea care decide care am fost contact direcţi şi care suntem carantinaţi sau izolaţi. (…) Cu urna mobilă (n.r. vor vota) cei care fac dovada unei decizii de carantinare, izolare sau un act medical care să poată confirma…

Eu spun că toţi cei care vor avea decizii de izolare, carantinare sau act medical doveditor vor putea vota cu urna mobilă”, a afirmat ministrul Tătaru, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.

Potrivit acestuia, ancheta epidemiologică pentru fiecare caz trebuie să fie făcută în 24 de ore.