AcasăGeneralCine sunt condamnații din dosarul Colectiv care nu au făcut recurs. Doi...

Cine sunt condamnații din dosarul Colectiv care nu au făcut recurs. Doi dintre patronii clubului, printre ei: „M-am vreun gând să mă plâng”

Astăzi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, în principiu, cererile de recurs în casaţie formulate de condamnaţii în dosarul Colectiv, printre care a lui Cristian Popescu Piedone și unul dintre patronii clubului, Alin George Anastasescu. Printre ei nu se află, însă, și asociații acestuia.

Concret, Instanța Supremă a admis recursurile formate de inculpaţii George Petrică Matei, Cristian Victor Piedone Popescu, Alin George Anastasescu, Cristian Mihai Niţă şi Antonina Radu împotriva deciziei penale nr.566/A din data de 12.05.2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti.

Cătălin Paul Gancea și Costin Mincu, ceilalți doi patroni de la Colectiv nu au acționat împotriva deciziei Curții de Apel. Primul dintre ei a primit 6 ani și 4 luni de închisoare, iar cel de-a doilea 8 ani de închisoare.

Pe lânga Gancea și Mincu, pe lista celor care nu au făcut recurs, se află Viorel Zaharia, pirotehnist, cel care a primit 6 ani și 10 luni de închisoare) și Marian Moise, tot pirotehnist, cu o pedeapsă identică.

Mesajul lui Costin Mincu, din Penitenciarul Rahova

În urmă cu mai puțin de o lună, pe 27 noiembrie, un apropiat al lui Costin Mincu sau Butch, pe numele de lui de artist, a publicat, pe pagina oficială de Facebook a fostului patron de la Colectiv, un mesaj pentru fani acestuia, din Penitenciarul Rahova.

„Salutare bandiți! Vă scriu din Penitenciarul Rahova pentru prima oară prin intermediul fratelui Keri. Nu am să vă spun prea multe despre cum e aici, n-am vreun gând să mă plâng despre condițiile din pușcării, fac asta prea des foști guvernanți și oameni politici și-mi este sincer scârbă când îi aud.

Pentru mine e simplu, în pușcărie e greu și poate nici nu ar trebui să fie altfel. Am să vă spun însă că Penitenciarul Rahova are o biserică mare și frumoasă și un părinte care slujește zilnic iar asta mie îmi aduce multă liniște. Printre toate privațiunile și toate angoasele mediului carceral poți să găsești aici și lucruri sau momente bune: timp să te rogi, timp să citești, timp să scrii, să cunoști oameni fie ei buni sau răi și chiar să-ți faci prieteni.

Voi aveți din ce în ce mai puțin timp pentru toate astea, nu-i așa? Oricum, eu vă scriu să vă mulțumesc pentru că sunteți tot aici, pentru că înca vă bucurați când publicăm o melodie, pentru că într-un colț al minții mele vă aud cum cântați cu noi refrenele.

Mulțumesc și celor care ați ales să ne susțineți pe patreon și celor care ați apăsat pe clopoțelul de pe youtube. Se apropie 1 Decembrie și am zis că e momentul bun să vă mai arătăm o melodie, o doină alături de fratele BASSARAB. Am să vă mai scriu din când în când. Curaj!”, a scris Costin Mincu în scrisoare.

Condamnările definitive din Dosarul Colectiv

Cristian Popescu-Piedone, fost primar al sectorului 4 şi actual primar al sectorului 5: 4 ani de închisoare – în prima instanţă avea o pedeapsă de 8 ani şi jumătate de închisoare,

Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4: achitată – în prima instanţă avea o pedeapsă de 8 ani de închisoare, L

uminiţa Larisa Ganea, consilier superior la Primăria Sector 4: achitată – în prima instanţă avea 7 ani de închisoare,

Sandra Ramona Moţoc, referent superior la Primăria Sector 4: achitată – în prima instanţă avea 3 ani de închisoare cu suspendare,

Alin George Anastasescu, patron Colectiv: 11 ani și 8 luni de închisoare – s-a păstrat aceeaşi pedeapsă de la prima instanţă

Cătălin Paul Gancea, patron Colectiv: 6 ani și 4 luni de închisoare – în prima instanţă avea 11 şi 8 luni de închisoare

Costin Mincu, patron Colectiv: 8 ani de închisoare – în prima instanţă avea 11 ani şi 8 luni de închisoare

Viorel Zaharia, pirotehnist: 6 ani și 10 luni de închisoare – în prima instanţă avea 9 ani şi 8 luni de închisoare

Marian Moise, pirotehnist: 6 ani și 10 luni de închisoare – în prima instanţă a primit 10 ani de închisoare

Daniela Ioana Niţă (decedată), patron al firmei de artificii: încetează procesul – în prima instanţă primise 12 ani şi 8 luni de închisoare
Cristian Mihai Niţă, administrator al firmei de artificii: 2 ani și 6 luni cu suspendare – în prima instanţă primise 3 ani şi jumătate de închisoare

Antonina Radu, pompier ISUBIF: 8 ani și 8 luni de închisoare – în prima instanţă primise 9 ani şi 2 luni de închisoare

George-Petrică Matei, pompier ISUBIF: 8 ani și 8 luni de închisoare – în prima instanţă primise 9 ani şi 2 luni de închisoare.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.