Cine sunt judecătorii care au decis să se rejudece dosarul lui Iorgulescu

Dosarul lui Mario Iorgulescu

Mario Iorgulescu a fost găsit vinovat după ce a condus beat şi drogat la volan şi a omorât un alt şofer. Joi, un complet format din trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul în casație depus de Mario Iorgulescu și a anulat hotărârea Curții de Apel București din octombrie 2023, prin care acesta a fost condamnat la o pedeapsă de 13 ani și 8 luni de închisoare. Decizia instanței supreme impune reluarea procesului în faza de apel. 

Potrivit unor surse judiciare, doi dintre judecători, Adriana Ispas și Lia Savonea, au susținut necesitatea rejudecării dosarului, în timp ce Dan Andrei Ene a argumentat pentru respingerea recursului în casație. 

Lia Savonea, fostă șefă a CSM, este considerată un judecător anti-reformist. Pe parcursul carierei sale, a luat mai multe decizii controversate.

Decizia judecătorilor: Admite recursul în casaţie declarat de inculpatul Iorgulescu Gino – Mario împotriva deciziei penale nr. 1485/A din 18 octombrie 2023, pronunțată de Curtea de Apel București – Secția a II-a Penală în dosarul nr. 20691/3/2020 (892/2023). Casează, în parte, decizia penală atacată, numai în ce privește pe inculpatul Iorgulescu Gino – Mario și trimite cauza la rejudecare de către instanța de apel, Curtea de Apel București.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed