x


  • EUR
    USD
string(4) "news"

Cine vrea gratis Clubul Diplomatic?

Un afacerist român, foarte influent în piața imobiliară locală, vrea să-și însușească pe gratis cele 19 hectare de teren ale Clubului Diplomatic, o emblemă a Bucureștiului, și vrea sa construiască un Mall.

Author: Mircea Popa | Sursa: cetateanul.net | Publicat: 26.07.2017, 10:48

Din 1996, 19 hectare din zona Herestrău și Restaurantul Diplomatic au fost oferite gratuit de statul român unei organizații care vrea să continue asociația interbelică „Cercul de sporturi Băneasa” care a amenjat parcul. Restaurantul, unul dintre cele mai selecte din Capitală, a ajuns însă să fie controlat în ultimii cinci ani de membri de vază din „Grupul de la Monaco”.

 

Clubul Diplomatic Bucureşti are pe cele 19 hectare opt terenuri de tenis pe zgură, două piscine în aer liber, două restaurante (unul în Pavilionul central), teren de golf cu şase găuri, driving-range, mini-teren de fotbal.
Clublul Diplomaților București se afirmă a fi urmașul Asociaţiei „Cercul de sporturi Băneasa”, organizația care a amenajat în perioada interbelică Parcul Herestrău. În 1922, Asociaţia „Cercul de sporturi Băneasa” primea de la primărie 15 ha pentru a-şi face „terenuri de golf, polo pe iarbă, tenis, înot, canotaj, manej de obstacole, tir de porumbei etc” cu condiţia să amenajeze restul „Parcului naţional” (actualul Herăstrău). Altfel spus, amenaja mai bine de 30 de hectare pe cheltuiala asociaţiei, și primea jumătate din suprafață în administrare. Printre membrii fondatori se aflau personalităţi ilustre ca: Alexandru Marghiloman, Prinţul Ghica, Barbu Catargiu, Principele Barbu Ştirbey, Negroponte etc.

 

Membri Consiliu Director al Clubului, înregistrați ultima dată la Ministerul Justiției, acolo unde se află registrul organizațiilor non-guvernamentale, sunt: Teodor Baconschi, Sorin Oprescu, Robert Cazanciuc, Mircea Neață – director general, Constantin Niculescu, Ion Diaconu, Dan Oancea, Nicolae Sianu și Liviu Tudor.

 

Mai multe pe cetateanul.net