Ciolacu: Alocăm 50 milioane lei pentru cei 2.000 de angajaţi de la Complexul Energetic Hunedoara, să îşi primească salariile

„Astăzi alocăm 50 milioane lei, din Fondul de rezervă, pentru toţi cei peste 2.000 de angajaţi de la Complexul energetic Hunedoara, să îşi primească salariile. Le-am promis asta, sâmbătă, oamenilor de acolo şi ne ţinem de cuvânt.  Practic construim o companie energetică nouă, Complexul energetic Valea Jiului S.A. care va prelua salariaţii din Complexul energetic Hunedoara. Va fi o companie ce îşi propune şi proiecte de producţie din surse de energie verdem atât pe zona fotovoltaică, cât şi pe cea hidro”,  a afirmat Marcel Ciolacu, în debutul şedinţei de luni a Guvernului.

Premierul a mai spus că „aceste proiecte pot fi finanţate şi pe Fondul de modernizare, dar avem la dispoziţie şi Fondul de tranziţie justă, unde există peste 500 de milioane euro disponibile pentru judeţul Hunedoara”.

„Ştiu că preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara este foarte determinat să finalizeze proiectele elegibile pentru a primi banii din Fondul de tranziţie justă. Sunt proiecte care pot să rezolve mare parte din problemele economico-sociale din Valea Jiului”, a completat Ciolacu. 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri