x


  • EUR
    4.8700
    USD
    3.9468
string(8) "economie"

Cîţu, întrebat de ce nu a fost aprobată creşterea salariului minim: Este în avizare. Era nevoie de testul IMM, nevoie de CES, sunt mai multe lucruri

Autor: Money.ro | Sursa: news.ro | Publicat: 06.01.2021, 17:37

„Este în avizare. Era nevoie de testul IMM, nevoie de CES, sunt mai multe lucruri. Este în procedură de avizare. Ştie toată lumea cât este salariul minim în 2021”, a declarat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de Guvern de miercuri de ce nu a fost aprobat salariul minim. 

Pe 28 decembrie, şeful Executivului preciza că a fost găsită „o formulă de compromis” pentru creşetera salariului minim, acesta urmând a fi majorat cu 3,1%, mai mult decât este rata inflaţiei, estimată la 1,8%.

„Arată că susţinem veniturile mici ale românilor, în acelaşi timp înţelegem costurile pentru antreprenori”, a explicat atunci premierul.

„Eu spun că am găsit o formulă de compromis pentru toată lumea. Salariul minim va creşte puţin peste rata inflaţiei. Rata inflaţiei este estimată anu acesta sub 2%, 1,8%, salariul minim va creşte cu 3,1% pentru anul  viitor. Asta arată că susţinem veniturile mici ale românilor, în acelaşi timp înţelegem costurile pentru antreprenori şi credem noi că este  formula care să susţină dinamica economiei în 2021 şi în viitor”, a spus Cîţu.