Cîțu: Problema nu este numele premierului, ci faptul că avem două partide care vor să fie prima opțiune

0

Premierul demis Florin Cîțu explică acum motivul blocajului în negocierile cu PSD în privința încheierii alianței pentru formarea guvernului.

Liderul PNL susține că în ultima ședință a Biroului Executiv al PNL nu l-a propus nimeni pe Nicolae Ciucă pentru mandatul de premier, și că dacă cineva ar fi dorit să o facă ar fi făcut-o.

„De la noi (PNL -n.red) oricare membru liberal poate fi propus premier (…) Deocamdată, mandatul din ședința BEx de aseară este că suntem de acord cu un sistem rotativ de guvernare, jumătate de la PNL, jumătate de la PSD, iar noi am decis ca în prima parte de guvernare fie premierul de la PNL”, a comentat Cîțu.

El a precizat că în acest punct sunt acum blocate negocierile cu liderii PSD, pentru că și ei își doresc același lucru: să intre la guvernare alături de PNL, dar să dea premierul în prima etapă a guvernării.

„Azi discuția cu PSD a fost simplă. Suntem în situația în care ei vor să fie primii cu premierul…Așa am înțeles de la Ciolacu..În ce stadiu suntem cu negocierile? Azi am luat act de decizia PSD de a avea o propunere de premier în persoana lui Marcel Ciolacu. De asemenea, s-a decis să începem un sistem rotatativ de guvernare, dar vrem ca prima propunere de premier să aparțină PNL. Inițial noi am avut mai multe argumente (…) Deocamdată aici suntem. Avem două partide care vor să fie primele în rotativă. (…)”, a comentat Cîțu.