x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(7) "general"

CÎȚU traduce pentru PSD o scrisoare în engleză de la CE: ”V-ați bătut joc”

Florin Citu subliniaza ca de cateva zile circula un fake news despre o scrisoare a Comisiei Europene pentru Ministerul Finantelor

Autor: Mihai Voican | Sursa: AKTUAL24.RO | Publicat: 08.01.2021, 12:44

Premierul Florin Citu subliniaza ca de cateva zile circula un fake news despre o scrisoare a Comisiei Europene pentru Ministerul Finantelor, afirmand ca documentul este in limba engleza iar acest lucru este o „bariera” pentru PSD.

 

 

 

 

„Pentru mine, campania electorala s-a terminat. Dar se pare ca nu pentru toata lumea. De cateva zile circula un fake news despre o scrisoare a CE pentru Ministerul Finantelor din Romania. Exista o singura explicatie pentru acest fake news. Scrisoarea este in engleza iar la PSD este clar o bariera acest lucru”, a scris Citu, vineri, pe Facebook.

El prezinta continutul scrisorii in limba engleza si explica mesajele transmise de Bruxelles.

„‘According to our analysis, the large general government deficit and rapidly growing debt ratio are largely the result of policy decisions adopted by Romania before the COVID-19 outbreak’. Adica – deficitul de anul trecut in mare parte se datoreaza cheltuielilor generate de pandemie. Simplu. ‘These decisions include the pro-cyclical fiscal policy between 2016 and 2018, when the government deficit was close to 3% of GDP notwithstanding a favourable economic situation, as well as the large unfunded pension increases that lead to a permanent increase in the budget deficit’. In traducere pentru PSD – in loc sa aveti surplus bugetar in perioada 2016-2018, v-ati batut joc de economie. Mai mult, ati adoptat o lege a pensiilor care nu avea finantarea asigurata”, arata premierul.

 

Primul om din România care a MURIT după ce s-a vaccinat anticovid. A făcut infarct imediat

 

 

El indica si alte mesaje din scrisoarea Comisiei Europene in limba engleza.

„‘The Commission will reassess Romania’s budgetary situation in spring 2021 and, if appropriate, will propose new steps under the EDP’. CE asteapta pana in primavara, dupa ce aprobam bugetul, pentru a avea o opinie despre situatia economica a Romaniei. ‘This corrective action need not and should not undermine the necessary efforts to support the health system and the economy in order to effectively combat the pandemic and its economic and social consequences. As highlighted in our previous letter to Minister of Public Finance Citu of 19 September 2020, the measures to support the recovery throughout 2021 should be tailored to Romania’s specific situation and should be well-targeted and temporary’. Adica, da, va sustinem sa luati masuri, sa reduceti semnificativ deficitul bugetar, dar intelegem ca inca suntem in pandemie si este nevoie de cheltuieli suplimentare pentru sanatate”, scrie Florin Citu.

De asemenea, subliniaza faptul ca eforturile Executivului pentru reforma sunt sustinute de catre Comisia Europeana.

 

„‘We would welcome further efforts by the Government to limit any structural negative budgetary impact of the measures taken. At the same time, Romania should avoid introducing new measures with a permanent negative impact on the budget balance’. Foarte important. Mai clar de atat nu se putea. CE sustine eforturile Guvernului pentru reforma (am anuntat deja o parte din masuri si mai urmeaza altele) si nu sustine masuri care reduc permanent veniturile bugetare sau cresc permanent cheltuielile bugetare. Am zis ca nu voi accepta astfel de masuri si este bine ca si CE sustine acest lucru public. Altfel arata acum scrisoarea de la CE pentru Ministerul Finantelor”, adauga premierul.

Citu mai subliniaza ca anul 2021 este unul in care se va incepe corectarea a „30 de ani de masuri populiste, impotriva romanilor”.

„Repunem Romania pe drumul dezvoltarii economice sustenabile”, conchide el.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a sustinut joi ca CE este alertata ca datoria publica a Romaniei va ajunge la 100% din PIB si confirma ca Guvernul Citu va fi obligat sa ia masuri de consolidare fiscala – adica austeritate.

„Comisia Europeana confirma tot ceea ce am avertizat din noiembrie 2019 incoace: guvernarea pe datorie care a explodat; zero masuri pentru a stopa risipa banului public si zero masuri pentru cresterea colectarii veniturilor la buget. Lipsa de viziune a PNL a condus la situatia in care s-a cheltuit enorm fata de veniturile incasate pentru a obtine cea mai mare cadere economica si cea mai slaba revenire din UE! Se confirma ca Romania, spre deosebire de celelalte tari din UE, a cheltuit banii aiurea fara a veni cu un plan serios de stimulare si revenire economica. Iar rezultatele sunt catastrofale. Guvernarea pe datorie, in ritm de 1.000 de euro pe secunda, duduie! Guvernul de dreapta amaneteaza tara pe 30 de ani! Comisia Europeana este alertata ca datoria publica va ajunge la 100% din PIB si confirma ca Guvernul Citu va fi obligat sa ia masuri de consolidare fiscala – adica austeritate. De aceea, amana si mai mult prezentarea bugetului, undeva in februarie, ceea ce inseamna ca tara va avea buget abia in martie! Pana atunci, zero investitii”, a scris Ciolacu pe Facebook.