Claudiu Târziu, AUR: „Nu poate fi vorba de sprijinirea unei eventuale candidaturi la președinție a lui Mircea Geoană”

0

AUR a făcut anunțul. Președintele Consiliului Național al AUR, Claudiu Târziu, a scris pe Facebook că nu poate fi vorba de „sprijinirea unei eventuale candidaturi la președinție a lui Mircea Geoană”, după ce Cozmin Gușă a anunțat că nu mai candidează la primărie din partea partidului condus de George Simion, deoarece sunt zvonuri că AUR l-ar putea sprijini pe Geoană la prezidențiale. Cozmin Gușă a fost în 2009 consilier al candidatului de atunci la prezidențiale, Mircea Geoană, care a pierdut în fața lui Traian Băsescu.

„Mistificarea, dezinformarea și manipularea sunt la ordinea zilei în această perioadă.
Unii cred că ne pot păcăli să le facem jocurile sau că măcar ne vor opri din drumul nostru spre schimbarea reală în bine a României.

Noi vom face ce facem dintotdeauna, vom rămâne autentici, în răspăr cu „strategiile politice” care ni se recomandă, și ne vom lupta cum știm mai bine.
În treacăt, reiau ce am mai spus, pe un subiect vânturat iarăși cu forță zilele astea, un partid serios trebuie să aibă propriul candidat la președinție, din interiorul lui.
De asemenea, AUR, care vrea să convingă electoratul că este soluția la problemele țării, nu poate să susțină un independent sau să propună o persoană adoptată recent.
Responsabilitatea este a liderilor AUR și în această bătălie.

Din această perspectivă, nici nu poate fi vorba de sprijinirea unei eventuale candidaturi la președinție a lui Mircea Geoană. Și nici nu a fost vorba în forurile interne ale partidului.
Las că dl Geoană nu are nici profilul unui candidat care să fie susținut de AUR, fiind un om de stânga, globalist și cu ceva schelete în dulap.”

„Eu i-am cerut lui George Simion să-și anunțe candidatura la prezidențiale tocmai ca să nu mă trezesc în iunie, după ce aș fi luptat în campanie, poate aș fi câștigat primăria capitalei, că partidul AUR, care nu pare bine stăpânit astăzi de George Simion, vine și spune ’candidatul nostru este Gigi Piperea’. Păi eu nu vreau așa. Sau zice ’candidatul nostru la prezidențiale este Claudiu Târziu’. Nu vreau. Eu l-am verificat pe George Simion în perioada asta și el corespunde criteriilor mele pentru un președinte suveranist al României. Sau, mai mult, apropo de zvonurile de astăzi, să vină să spună partidul ‘Dom’le, ne-am gândit noi și susținem candidatul independent Mircea Geoană’. Cum, munca mea de campanie să fie pentru a-l susține din nou pe Mircea Geoană după ce mi-a tras clapa în 2009? Doamne ferește! Eu am pățit aceste lucruri, de aia am avut această treabă pe care n-au înțeles-o mulți, că ‘dom’le, de ce îl condiționează?”, a declarat Gușă la Realitatea TV