Codul rutier, modificat. Legea a fost promulgată

Codul rutier, modificat

Președintele Klaus Iohannis a dat undă verde unei legi ce simplifică semnificativ legislația rutieră pentru o categorie importantă de participanți la trafic. Potrivit noilor prevederi, posesorii de permise de conducere pentru mopede (AM) și motociclete (A1, A2, A) nu vor mai fi obligați să dețină asupra lor triunghiuri reflectorizante, trusă de prim-ajutor și extinctor de incendiu.

Această schimbare semnificativă vine ca urmare a completării articolului 8 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002. Legea a fost adoptată de Camera Deputaților pe 11 martie ca for decizional și promulgată marți de către Președintele României.

Anterior, toți șoferii, cu excepția celor de tractoare agricole sau forestiere și tramvaie, erau obligați să aibă în dotare trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și extinctor. Totuși, legislația recunoștea ineficacitatea și chiar potențialul pericol al acestor obiecte în cazul motocicliștilor și șoferilor de mopede.

Codul rutier, modificat

Eliminarea acestor elemente va duce la o conducere mai ușoară și mai confortabilă pentru cei din categoriile vizate. De asemenea, măsura va contribui la reducerea costurilor de întreținere a motocicletelor și mopedelor.

Este important de reținut că modificările se aplică exclusiv categoriilor AM, A1, A2 și A. Restul conducătorilor auto sunt în continuare supuși obligativității de a deține trusă de prim ajutor, extinctor și triunghiuri reflectorizante.

Adoptarea acestei legi reprezintă un pas important în direcția modernizării legislației rutiere din România și a adaptării acesteia la nevoile specifice ale motocicliștilor și șoferilor de mopede. Se așteaptă ca măsura să aibă un impact pozitiv semnificativ asupra siguranței rutiere și a confortului participanților la trafic din categoriile vizate.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed