”Atenție, program din vremea comunistă!” CNA recomandă televiziunilor să anunțe filmele care sunt realizate în Epoca de Aur

CNA recomandă televiziunilor să anunțe telespectatorii că anumite reportaje, în special filme, au fost realizate în ”Epoca de Aur”.

În ultima vreme tot mai multe posturi aleg să difuzeze filme din perioada de înainte de ’89 întreținând nostalgii comuniste.

CNA recomandă televiziunilor să anunțe telespectatorii că reportajele ori filmele difuzate au fost realizate pe vrema comunistă și au trecut printr-un filtru de cenzură. Consiliul național al Audiovizualului  a trimis o recomandare referitoare la antenționarea celor din fața micilor ecrane cu privire la producțiile video realizate în comunism.

Cât te costă să faci psihoterapie cu soția lui Viorel Lis. Ține și ședințe online, mai ieftine

CNA recomandă televiziunilor să anunțe că anumite filme sunt realizate în ”Epoca de Aur”

CNA recomandă televiziunilor să anunțe că anumite filme sunt realizate în ”Epoca de Aur”

Acesta pot fi prezentate  cu mesajele ”Film realizat în perioada comunistă, în care difuzarea era condiţionată de o viză a cenzurii” sau „Film realizat în perioada comunistă, în care funcţionau cenzura şi propaganda de stat”. Recomandarea CNA nu vine cu propunerea unor sancțiuni în cazul în care vreun post preferă să nu facă acestre precizări.

”Noi am avut pe masă un proiect al USR, care îşi propunea să facă puţină lumină în domeniul filmelor făcute înainte de 89, marcând un C, de la Cenzură, filmele respective. Noi am considerat formula fiind uşor excesivă şi am dat un aviz cu observaţii şi mai departe ne-am propus să venim şi noi cu o soluţie. Ne-am propus o recomandare care să avertizeze publicul în legătură cu aceste producţii şi să încerce într-un fel să le pună în contextual epocii” (Rasvan Popescu, membru CNA).

RECORD în porturile maritime! A căzut o bornă care data din 1988

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed