x


  • EUR
    4.7538
    USD
    4.2013
string(16) "instant-articles"

Coldea, audiat în Comisia SRI: Am venit să răspund tuturor întrebărilor

Fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații a ajuns la Comisia de control a SRI unde este audiat după ce mai multe persoane l-au invocat ca fiind principalul coordonator al implicării Serviciului în activitatea altor instituţii ale statului.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.03.2018, 11:46

La intrarea în sala unde are loc audierea, Coldea a afirmat: „Am venit din respect pentru Parlamentul României şi e o instituţie fundamentală a statului român, să răspund tuturor întrebărilor adresate de comisie, aşa cum am făcut întodeauna”.

 

El trebuia să fie audiat săptămâna trecută, însă președintele comisiei parlamentare, Claudiu Manda, a anunțat că acesta este răcit și nu poate veni. Ulterior, au existat speculații potrivit cărora amânarea audierii are legătură cu Congresul Extraordinar al PSD care a avut loc la finalul săptămânii trecute.

 

 

„Am avut două discuţii cu domnul Coldea, prima în care m-a rugat să îi transmitem o invitaţie oficială şi a doua în care am stabilit ziua de 6 martie. L-am sunat și a spus că doreşte să vină la comisie şi că doreşte să lămurească aspectele care îl vizează pe domnia sa sau SRI atât timp cât a fost la conducere”, afirma Claudiu Manda la jumătatea lunii februarie.

 

 

Totodată el a precizat că și liderul PSD Liviu Dragnea va veni la audieri, imediat după Liviu Maior, Florian Coldea, Călin Popescu Tăriceanu și Traian Băsescu.

 

 

Florian Coldea a demisionat din SRI la începutul lui 2017, după acuzaţiile făcute de fugarul  Sebastian Ghiţă. De asemnea, un om din sistem, ofiţerul SRI Daniel Dragomir, anchetat în dosarul Black Cube şi demisionat din SRI în anul 2013, a ieşit public şi a vorbit despre ceea ce a numit culoarele justiţiei şi ale presei, respectiv implicarea Serviciului Român de Informaţii în actul de justiţie, urmărirea dosarelor penale până la o sentinţă dorită şi alegerea completelor de judecată în acest sens. Dragomir spunea că aceste acţiuni sunt susţinute în media, „ţintele” fiind „condamnate public” înainte de a primi o sentinţă finală în instanţă.