Coldplay pe Arena Națională: Cum a schimbat un incident imaginea gradioaselor concerte fără cusur ale popularei trupe /VIDEO

 

Arena Națională din București a fost plină până la capacitatea maximă în ultimele două nopți, găzduind două concerte memorabile ale trupei britanice Coldplay.

Turneul „Music of the Spheres” a adus pe scenă spectacole bine gândite și apreciate de fani, dar până la un incident neașteptat ce a stârnit reacții puternice și i-a inhibat și pe artiștii care nu s-au mai întâlnit cu așa reacție.

Incidente neașteptate și huiduieli

Concertele, parte din turneul mondial de mare succes „Music of the Spheres”, au fost planificate meticulos pentru a oferi o experiență de neuitat, personalizată cu un reprezentant al fiecărei țări gazdă în parte. Însă, la București, un moment a rupt vraja spectacolului. Solistul Coldplay, Chris Martin, a invitat pe scenă un cântăreț de manele român, Babasha, în numele incluziunii și toleranței față de cultura minoritarilor. Care a venit la pachet cu muzica sa, genul preferat al infractorilor.

Momentul a fost întâmpinat cu huiduieli și nemulțumiri scandate zgomotos din partea publicului ce și-a dorit un concert rock, reacție ce a surprins trupa britanică, răsfățată de spectatori în întreaga lume, nefiind obișnuită cu așa reacție a plătitorilor de bilete.

Reacția publicului și ipocrizia socială

Publicul a reacționat violent la momentul în care Vlad Babașa a urcat pe scenă în prima seară, a huiduit și a doua seară. Deși unii spectatori au fost indignați că li s-a impus un gen muzical cu care nu rezonează, reacțiile au fost considerate de mulți ca fiind grosolane și inadecvate. Chris Martin a explicat că, în esență, turneul este dedicat comunităților marginalizate și că alegerea lui Babasha a fost influențată de popularitatea acestuia pe platformele online. Care știm cu toții ce sonorități cuprind de aceea preferăm să rămână cât se poate în undergroundul muzical.

Vina organizatorilor și schimbările de a doua zi

Se pare că organizatorii evenimentului nu au explicat contextul adecvat trupei Coldplay, ceea ce a dus la inadecvarea momentului. Ori și-au dorit ca fanii de pe mapamond să vorbească de concertele de la București dat fiind faptul că turneul este candidat de succes în topul celor mai de succes comercial serii de spectacole din istoria muzicii moderne.

Cum a gestionat situația de criză și a îmblânzit publicul Chris Martin

Incidentul a generat discuții aprinse în România. Chris Martin a gestionat într-un mod demn de un specialist de criză ar fi făcut-o. La al doilea spectacol, cel de aseară, a invitat publicul să huiduie și mai tare, transformând astfel un moment tensionat într-un act de solidaritate și înțelegere, chiar aplauze. E drept, nici controverdatul moment muzical al invitatului trupei nu a mai sunat a manea autentică, față de prima seară.

Chris Martin:” Ieri ați huiduit, așa că azi aș dori cinci secunde să huiduiți mai tare ca ieri

Aseară am susținut primul nostru concert în România. Am fost șocat, trist și m-am simțit cumva vinovat că am făcut ceva rău. Apoi m-am dus în pat și am încercat să dorm și mi-am dat seama că sunteți publicul nostru, că vă iubim necondiționat, nu puteți schimba asta. Călătorim în toată lumea, poate nu înțelegem prin ce treceți voi, cultura voastră, dar știm că iubim lumea la fel, asta însemnând că și pe români. Pentru noi ieri a fost foarte frumos, noi vă iubim oricum. Aș dori să schimbăm ceva, ieri ați huiduit, așa că azi aș dori cinci secunde să huiduiți mai tare ca ieri. Este cea mai tare huiduială auzită. Sunteți cel mai tare public din lume. Aș vrea să invit trei oameni pe scenă. Nu contează de unde sunteți”, a declarat Chris Martin.

Concluzii după controversatul moment muzical (VIDEO Facebook Money.ro)

Incidentul de la concertele Coldplay din București a evidențiat provocările întâmpinate atunci când culturi diferite se intersectează. Deși momentul a generat reacții mixte, Chris Martin și trupa Coldplay au demonstrat că pot transforma o situație negativă într-o lecție de toleranță și înțelegere.

Ce nu au înțeles și cu siguranță se vor documenta mai temeinic și în viitoarele țări unde vor poposi cu concertele este alegerea unui muzicant amator în baza popularității acestuia pe YouTube. Rezultatele acestuia în preferințe nu aduc automat valoare, la fel cum și nici infractorii admirați pentru averi și automobile etalate, dar nu sunt considerați valoroși.

 Un lucru e sigur, publicul român va rămâne unul dintre cele mai memorabile pentru Coldplay după eșecul lor nemaintâlnit. De mult nu s-a întâmplat ca trupa să refuze un biss.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed