Colegiul Medicilor din Bucureşti, despre corupţia din sănătate: „Spunem ferm stop acestor cazuri”

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti condamnă ferm şi se delimitează de cazurile de corupție din sistemul de sănătate, subliniind însă că nu este firească o culpabilizare a cadrelor medicale la nivel general.

“Considerăm că este nedemn să existe astfel de situații pentru noi, ca medici, și apreciem că sunt incompatibile cu ceea ce reprezintă profesia de medic astfel de cazuri prezentate public cu medici acuzați că au luat șpagă, dacă acestea se vor confirma în justiție.

Majoritatea medicilor sunt oameni corecți și profesioniști, iar aceste cazuri de corupție umbresc relația dintre medic și pacient și ne vulnerabilizează pe noi, ca profesie.

Mesajul meu vine ca o delimitare clară, mai ales că am citit diverse reacții ale oamenilor, ale societății și consider că nu este firească o culpabilizare a medicilor la nivel general, dar și că noi, ca profesie, trebuie să luăm atitudine”, a declarat. prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

“Spunem ferm STOP acestor cazuri și ne delimităm, ca și colegiu teritorial și organizație profesională a medicilor, de astfel de cazuri de dare și primire a “plicului” în sistemul de sănătate”, transmite Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti pe Facebook.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed