Comisia Europeană ironizează angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR

0
48

La foarte scurt timp de la apariția știrii cum că fostul premier Viorica Dăncilă s-a angajat consilier la BNR, Comisia Europeană a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că Banca Centrală Europeană caută economist specializat în probleme de mediu! 

Printre criteriile de eligibilitate: diplomă de master sau echivalentul acesteia în economie, finanțe sau alt domeniu relevant; cunoașterea la nivel temeinic (C1) a limbii engleze și cunoașterea la nivel satisfăcător (B1) a cel puțin unei alte limbi oficiale a UE.

Printre elementele care constituie un avantaj: studii doctorale sau cercetări privind impactul economic al schimbărilor climatice; experiență dovedită în chestiuni legate de climă;
cunoașterea inițiativelor europene și globale în domeniul schimbărilor climatice.

Este un mesaj mușcător la adresa Vioricăi Dăncilă. În primul rând, ea nu a fost angajată la BNR în baza unui concurs ci a unui interviu, pentru că pentru postul de consilier în BNR nu se dă concurs. În al doilea rând, se menționează studiile în economie, ori Dăncilă este absolventă a Facultății Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol şi Gaze. Ulterior, a terminat și un master în Spațiul Public European la SNSPA. În al treilea rând, se spune că doritorul de job la Banca Central Europeană trebuie să știe limba engleză la nivel temeinic. Viorica Dăncilă nu a dat dovadă până acum că poate să poarte o conversație liberă în limba engleză.