Comuna din România unde se va construi o fabrică de ulei


Într-o comună din România se va derula o investiție de aproximativ 40 de milioane de euro pentru construirea unei fabrici de ulei. Investiția este posibilă datorită sprijinului financiar obținut prin intermediul unui program susținut de Ministerul Agriculturii.

Fabrica de ulei va fi realizată de către un investitor local din județul Dolj, care va primi și un ajutor de stat. Alegerea localității pentru construcția fabricii, respectiv comuna Țânțăreni, se datorează proximității față de producătorii de floarea soarelui din județele Dolj și Olt.

De unde provine finanțarea pentru noua fabrică de ulei

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a subliniat că finanțarea pentru fabrică provine din programul „Investalim” al Ministerului Agriculturii. El a explicat că procedurile administrative au fost rapide și că, în cel mult zece zile, va fi semnat contractul de finanțare.

Terenul necesar pentru construcție, o suprafață de 12 hectare, a fost pus la dispoziție prin concesiune. După semnarea contractului, se va demara procesul de investiție. Fabrica va procesa semințele de floarea soarelui provenite din județele Dolj și Olt.

Recent, Guvernul a aprobat o hotărâre ce permite o intensitate a ajutorului de stat de 70% în întreg județul Gorj. Această decizie a generat interes printre antreprenori, având cea mai mare intensitate a ajutorului de stat la nivel național.

Cosmin Popescu a evidențiat că această intensitate reprezintă gradul de cofinanțare și că sunt eligibile 60 de coduri CAEN pentru investiții cuprinse între 10 și 57 de milioane de euro, potrivit Antena3 CNN.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed