AcasăPoliticControversatul Andi Manciu demisionează din Guvern. Surse anunță deja ce instituție ar...

Controversatul Andi Manciu demisionează din Guvern. Surse anunță deja ce instituție ar urma să preia

Consilierul de stat Andi Manciu, șeful Grupului de Comunicare Strategică al guvernului, a anunțat că demisionează din funcția de coordonare a comunicării la nivel guvernamental.

Manciu: O perioadă dificilă, încărcată, plină de provocări și de momente care îmi vor rămâne în minte

„M-am hotărât să solicit eliberarea mea din funcție începând din 1 Mai. S-a făcut aproape un an și jumătate în care m-am ocupat în calitate de consilier de stat de coordonarea comunicării guvernamentale. O perioadă dificilă, încărcată, plină de provocări și de momente care îmi vor rămâne în minte pentru multă vreme de acum încolo. Acum e momentul să pun punct și alții să preia această responsabilitate”, a scris Manciu într-o postare pe Facebook.

Locul lui Andi Manciu va fi ocupat de un fost reporter de televiziune

Manciu va fi înlocuit de fostul reporter Realitatea Plus, Mioara Costin, care a fost numită săptămâna trecută în Guvern printr-o decizie a premierului Florin Cîțu.

Citește și: Leul a crescut luni la 4,9238 unităţi pentru un euro

Potrivit unor informații care circulă în presă, Andi Manciu ar urma să fie nou director general al agenției naționale de presă Agerpres și ar înlocui-o pe Claudia Nicolae. Acest lucru nu este însă confirmat.

Reamintim că Manciu nu are studii superioare, el fiind exmatriculat din facultate din cauza absențelor. Acest lucru nu-l împiedică însă să dețină o funcție de conducere la o instituție a statului pentru că legea permite acest lucru în cazul în care este vorba despre o numire a Parlamentului. El ar urma să fie audiat de parlamentari și va primi un vot pentru sau împotrivă.

Andi Manciu a mințit în CV

Numele lui Manciu a fost în centrul unui scandal mediatic din cauza faptului că nu și-a terminat studiile universitare deși în CV-ul său apărea ca absolvent al SNSPA, cu studii făcute în perioada 2004-2008. Premierul de la acea vreme, Ludovic Orban, i-a luat apărarea precizând că Manciu nu are obligaţia legală de a avea diplomă de licenţă, iar faptul că nu şi-a dat licenţa nu înseamnă că nu poate să exercite atribuţiile de consilier pe comunicare.

 

Ultimele Articole