AcasăActualitateCostel Constantin împlinește astăzi 80 de ani! ”Am o meserie pe care...

Costel Constantin împlinește astăzi 80 de ani! ”Am o meserie pe care o iubesc enorm”

Actorul Costel Constantin împlinește astăzi 80 de ani!

Figură reprezentativă a teatrului și filmului românesc,  artistul, coleg de generație cu regretatii Ion Caramitru și Vlaria Seciu, dar și cu Virgil Ogășanu, Florina Cercel, urcă pe scenă cu același entuziasm ca în urmă cu aproape șase decenii, când a debutat. Din 1969 devine actor al Teatrului National din Bucuresti, unde a apărut în numeroase roluri principale din piese de Shakespeare, Ostrovski, Gogol, Vallejo, Wasserman, Caragiale etc. Anul acesta, maestrul Costel Constantin aniversează o jumătate de secol de la primul său rol cinematorafic, în pelicula ”Porțile albastre ale orașului”, în regia lui MIrcea Mureșan. Amintim câteva din filmelele ce s-au bucurat de mut succes în care  a jucat: Tanase Scatiu, Apuis de soare, Ultima noapte a singurătății, Editie specială, Ion, blestemul pâmântului, Blestemul iubirii, La răscrucea marilor furtuni, Ana și hoțul, Liniștea din adâncuri, Amurgul fântânilor, Liliacul înflorește a doua oară, O lebădă iarna, Campioana, Pepe și Fifi, Omul zilei, Dulcea saună a morții ori Eu sunt Adam.

”Team Building”, record de încasări pentru un film românesc din ultimii 30 de ani. Câte milioane de euro a generat

La multi ani, Costel Constantin! Maestrul împlinește astăzi 80 de ani

Costel Constantin împlinește astăzi 80 de ani!

Vocea marelui actor Costel Constantin s-a auzit în zeci de roluri de teatru radiofonic. Costel Constantin a fost omagiat cu Ordinul național ”Serviciu Credincios” în grad de Cavaler și a primit Premiul Gopo pentru Întreaga Carieră la cea de-a 15-a ediţie a galei care a avut loc pe 28 iunie 2021.

”Am jucat alături de Birlic, alături de Calboreanu, de Dina Cocea, Cela Dima, Marcel Anghelescu, actori din marea pleiadă a Teatrului Naţional, care l-au cunoscut şi l-au prins în viaţă pe Caragiale. Să stai lângă ei, să joci alături de ei este un lucru absolut extraordinar”, spune cu mândrie marele actor Costel Constantin care împlinește astăzi 80 de ani. ”Asta e o meserie pe care o iubesc enorm și nu mi-aș dori să fac altceva în viață!”, adaugă cu tărie artistul.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.