x


 • EUR
  4.5975
  USD
  3.8945
 • 11° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  6 km/h
  Umiditate

  89%
  Presiune

  34033 hPa
string(5) "mediu"

Cozi de sute de persoane la agenţiile judeţene de mediu pentru depunerea dosarelor de Casa Verde

Cozi de sute de persoane s-au format în mai multe judeţe din ţară în faţa agenţiilor de mediu încă de duminică sau chiar sâmbătă de către cei interesaţi să îşi depună dosarele pentru accesarea finanţării în programul Casa Verde, luni fiind deschiderea sesiunii de depunere pentru persoanele fizice.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 10.10.2016, 13:09 | Actualizat: 10.10.2016, 13:09

Persoanele fizice pot aplica în cadrul Programului ‘Casa Verde Clasic’, începând cu data de 10 octombrie, în timp ce persoanele juridice pot depune dosare din 17 octombrie, a anunţat, în urmă cu două săptămâni, Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Prin Programul Casa Verde, populaţia şi persoanele juridice pot beneficia de finanţare prin AFM pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă.

Echipamentele finanţate pentru populaţie prin ‘Casa Verde’ sunt panourile solare şi pompele de căldură, cuantumul finanţării nerambursabile prin AFM fiind în funcţie de tipul instalaţiei, astfel: până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate; până la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.

Conform ministerului de resort, în ceea ce priveşte persoanele juridice, acestea pot depune dosarele de finanţare în intervalul 17 octombrie -14 noiembrie 2016.

Bugetul alocat pentru ediţia din acest an a Programului ‘Casa Verde Plus’ este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populaţiei, iar 34 de milioane persoanelor juridice.