Cristi Tabără, jurnalist TVR, despre reportajul Recorder: ”Păcătuiește grav”

0

Un reportaj publicat pe site-ul recorder.ro, catalogat drept manipulator de elita intelectuală, a stârnit vâlvă în mediul online între politicienii USR și votanții acestora, recunoscuți anti-clericali, îndeosebi anti-ortodoxie și ortodocși.

Cristi Tabără, absolvent de Teologie, jurnalist la TVR și fost la PRO TV, consideră că manipulările din materialul celor de la Recorder au urmat o rețetă deja testată. ”Materialul Recorder păcătuiește grav prin încălcarea principiului deontologic care postulează că jurnalistul nu își va confunda niciodată rolul cu cel al procurorului”, punctează Tabără.

”Materialul publicat de Recorder nu avea cum să treacă neobservat, fiindcă a respectat întru totul rețeta deja testată a succesului imediat: cameră ascunsă, aer justițiar, sentențiozitate și triumfalism. El a fost deja analizat foarte corect pe acest grup și nu numai. Ca jurnalist, voi mai adăuga un singur lucru: materialul Recorder păcătuiește grav prin încălcarea principiului deontologic care postulează că jurnalistul nu își va confunda niciodată rolul cu cel al procurorului. Or colegii de la Recorder tocmai asta au făcut. Departe de a analiza obiectiv ceea ce au pretins că vor investiga, ei au căutat doar să aducă argumente în favoarea tezei prestabilite: Biserica jonglează netransparent cu banii publici. Dar nici măcar asta nu au reușit. În alte investigații s-au descurcat mult mai bine, poate tocmai pentru că au respectat deontologia profesiei.”, e mesajul postat de Cristi Tabără pe Facebook-ul synopsis.ro.