Cristian Pârvulescu va coordona viitorul Forum constituţional

„Am prezentat Comisiei viziunea mea despre forumul constituţional, anume ca o dezbatere democratică largă, care să se desfăşoare pe trei axe: o axă teritorială, care să presupună forurile locale, judeţene, regionale şi naţioanale, o axă tematică – care să permită specialiştilor şi organizaţiilor de diferite profiluri să se manifeste, de exemplu, un forum ecologist, un forum legat de problemele serviciilor sociale şi economice şi a treia axă, o axă academică – care să permită specialiştilor în drept constituţional şi în ştiinţe sociale să se pronunţe în acest domeniu. În final, forumul constituţional va facilita aceste dezbateri, va elabora un raport pe care îl va pune la dispoziţia Comsiei(…) Raportul final va fi o sintetizare a propunerilor care au venit din partea forumurilor teritoriale, a forumurilor tematice şi a specialiştilor în drept constituţional”, a spus Pârvulescu.

Politologul a precizat că forumul constituţional va beneficia de independenţă faţă de factorii politici, inclusiv faţă de Comisia parlamentară pentru revizuirea Constituţiei.

De asemenea, Pârvulescu a insistat asupra unui timp suficient pentru dezbaterea modificărilor propuse pentru revizuirea Constituţiei, în caz contrar activitatea forumului devenind una inutilă.

 

Anunţul desemnării lui Pârvulescu a fost făcut, luni, de preşedintele Senatului, Crin Antonescu. În plus, Antonescu a afirmat că la Comisia de revizuire a Constituţiei se va realiza, practic, proiectul de modificare, nu se va lucra pe un document venit din altă parte. „Nu va exista un proiect de revizuire de la Guvern sau din altă parte. Propunerile vor fi făcute în Comisie”, a declarat Antonescu.

 

Crin Antonescu a precizat că luni, la Comisie, s-au mai luat şi alte decizii, toate în unanimitate, enumerând printre ele transparenţa totală faţă de presă şi independenţa politică. „De miercurea viitoare se va lucra la definitivarea regulamentului de lucru al Comisiei”, a mai spus el.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed