Criza refugiaților redeschide o linie de cale ferată în Moldova

Adrian Covăsnianu, vicepreședintele Asociației „Moldova Vrea Autostradă”, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, anunță că autoritățile intenționează să redeschidă o linie de cale ferată, aceasta urmând să facă legătura între Fălciu, localitate la granița cu Republica Moldova și Bârlad.

”Din discuțiile pe care le-am purtat cu CFR Călători, SRCF Iași și cu primarul de la Fălciu aflăm că pe 15 martie 2022 se va redeschide linia neinteroperabilă M603 (Bârlad-)Zorleni-Fălciu de 62,4 km lungime!

Deja se lucrează la igienizarea liniei, se fac pregătiri pentru funcționarea sistemului feroviar în zonă pentru a primi afluxurile suplimentare de refugiați din 15 martie 2022.

Sper că vedem cu toții cât de important este sectorul feroviar în situații de siguranță, de securitate națională și de criză umanitară în ciuda faptului ca acest mod de transport nu s-a bucurat de o susținere a Statului Român”, a anunțat Covâsnianu pe pagina sa de Facebook.

Decizia de a redeschide linia vine în contextul valului de refugiați din Ucraina.

”Infrastructura feroviară interoperabilă din regiunea Moldova este extrem de utilizată în această perioadă. Săptămâna aceasta în țară prin punctele vamale feroviare din Moldova (Vicșani-județul Suceava și Ungheni-județul Iași) au intrat încă 3.854 de refugiați din Ucraina!

În cele ? ???? de monitorizare a afluxului de refugiați pe sectorul feroviar au intrat în țară peste ?.??? de cetățeni din Ucraina”, a mai precizat fostul secretar de stat.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed