AcasăActualitateCum este fiecare șef în funcție de zodie. Care sunt cei mai...

Cum este fiecare șef în funcție de zodie. Care sunt cei mai duri șefi din zodiac

Cum este fiecare șef în funcție de zodie. Care sunt cei mai duri șefi din zodiac. Când o zodie ocupă funcția de șef, aceata își poate schimba atitudinea. Să aflăm deci cum se comportă fiecare nativ în parte, în funcție de zodie, care se află într-un post de conducere.

Conform horoscopului prezentat de astrologul Urania, unele zodii sunt practice, în timp ce altele sunt în stare să recurgă la fel de fel eforturi pentru a câștiga respectul celor din jur.

Berbec

Activ, curajos şi autoritar, iubeşte provocarea, are nevoie de obiective dificile, de concurenţă şi luptă. Dacă este motivat, dacă-i place ceea ce face, e în stare să lucreze zi şi noapte. Subalternii îi admiră spiritul cavaleresc şi generozitatea, dar sunt iritaţi de manierele lui bruşte şi de obiceiul de a trasa în viteză sarcini care trebuie înde plinite pe loc.

Taur

Practic şi tenace, construieşte încet, prin acumulări succesive. Are planuri mari, dar preferă să meargă la sigur. Pare calm şi răbdător, insă, uneori, e încăpăţânat, lipsit de imaginaţie şi plin de toane. Simpatic când lucrezi cu el şi dificil când lucrezi pentru el. Nu agreează fantezia sau iniţiativa personală. Pretinde respect şi îndeplinirea sarcinilor exact cum cere el. Urăşte certurile şi ciocnirile directe, dar nu uită afronturile. Lucrurile neplăcute (penalizări, concedieri) le transmite de preferinţă prin altcineva.

Gemeni

Ajunge în top mai mult graţie norocului sau personalităţii scânteietoare decât efortului. Este super inteligent, iscusit, maleabil şi plin de idei, dar… se plictiseşte repede. Circulă mult, şi aşa ajunge să cunoască piaţa, să stabilească noi contacte, să intre ad-hoc în negocieri inspirate. Altfel, e dezordonat şi inegal: sare de la un obiectiv la altul, azi e pus pe fapte mari, mâine parcă e aterizat de pe altă planetă. Deşi uneori e exasperant, e un şef simpatic, optimist, cu simţul umorului şi lipsit de ranchiună.

Rac

Este perseverent, tenace, muncitor, organizat şi ştie ce vrea. Se pricepe să găsească soluţii ingenioase pentru a-şi atinge scopul în diferite situaţii. La nevoie, poate să recurgă la viclenii rafinate. în ciuda aerului domol, este un ambiţios pentru care interesul major e să facă bani. Cât mai mulţi. La birou, creează o atmosferă intimă, de familie. Uneori exagerează, purtându-se cu subalternii ca o cloşcă. E binevoitor şi înţelegător cu ei, mai ales când au probleme legate de casă sau copii. Trebuie însă reţinut că, stăpânit de Lună, îşi poate modifica oricând intenţiile.

Leu

El este „Şeful” : liderul puternic, care inspiră respect, cu ţinută regească, geniu administrativ şi o perfectă viziune de ansamblu. Implicarea, entuziasmul şi creativitatea lui sunt contagioase şi fac să crească randamentul subalternilor, deşi aceştia trebuie să se supună unei discipline foarte stricte. „Şeful” se va strădui să păstreze con trolul asupra fiecărei acţiuni sau fiinţe din sistemul pe care îl are în grijă şi pe care va urmări continuu să-l urce cât mai sus în top. Deşi are unele apucături totalitare, echipa îl iubeşte fiindcă e drept, generos şi le insuflă forţă. Din păcate, nu apreciază întotdeauna foarte bine caracterele, înclină să-i favorizeze pe cei care-l măgulesc şi să aibă o încredere exagerată în ei, riscând ca în final să fie dezamăgit.

Fecioara

Şeful Fecioară e întâlnit mai ales în afacerile mici sau în instituţii, care funcţionează după reguli bine stabilite. Este un conducător onest, atent, experimentat şi ingenios, care are succes datorită sârguinţei şi bunelor relaţii. îi place să-i îndrume pe ceilalţi, nu e deloc zgârcit cu explicaţiile. Păcatul lui e că tinde să se piardă în detalii şi-şi face prea multe griji. Perfecţionist şi critic, poate fi destul de incomod, dar are un suflet bun şi este foarte îndatoritor.

Balanța

Cele ce îl propulsează în poziţii de vârf sunt înţelepciunea, profesio nalismul, distincţia, diplomaţia şi talentul de a-şi face relaţii. Caută să conducă fără să perturbe echilibrul şi armonia. E politicos, îţi explică ce e nevoie să ştii, dar dincolo de calmul aparent, înregistrează toate aspectele, atât cele bune, cât şi cele rele. Când apar conflicte între subalterni, ascultă argumentele de o parte şi de alta şi judecă fără părtinire. Lucrează excelent în colaborare, dar când se confruntă cu o problemă importantă, preferă să o rezolve singur. Dacă e pus în faţa mai multor soluţii alternative, are dificultăţi în a decide pe care să o adopte. Este un şef politicos, just şi onest.

Scorpion

Puternic, intimidant şi un pic misterios, este un lider redutabil, despre care rareori ştii ce gândeşte, dar care intuieşte fără greş intenţiile celorlalţi. Forţa de focalizare, puterea de muncă şi per severenţa îl ajută să-şi atingă obiectivele ambiţioase. Poate fi loial şi protector, ba chiar prietenos cu angajaţii de la care are de învăţat sau de aflat lucruri interesante. Dacă simte că un subordonat îi ascunde ceva, devine repede bănuitor, cu tendinţe paranoice. Iar de consideră că i-a greşit, să fie sigur că îl va face să plătească scump, când nici nu se aşteaptă.

Săgetător

Ajunge în vârful ierarhiei datorită norocului, simţului oportunităţii şi relaţiilor înalte. E un şef vesel şi plin de vitalitate, cu viziune şi curaj. Are nevoie de spaţiu – 8 ore la birou îi seacă imaginaţia şi-i taie elanul. Daca ar putea, ar ţine-o tot în călătorii de afaceri! Uneori e arogant şi lipsit de diplomaţie sau îşi iese din fire la nervi. Dar e sincer şi generos, iar exuberanţa, umorul şi disponibilitatea de a ajuta la nevoie îi fac pe subalterni să-i treacă cu vederea defectele.

Capricorn

Accede la putere lent, prin determinare, perseverenţă şi multă muncă. Este un strateg care clădeşte edificii durabile, vizează obiective înalte şi judecă în perspectivă, pe termen lung. Dincolo de excelentul talent organizatoric, mai are şi alte resurse pentru a fi un manager de succes : tărie de caracter, simţul detaliului şi al perspectivei, luciditate, chibzuinţă. Nevoia de a avea control absolut îl împinge adesea să preia din sarcinile celorlalţi. E corect, dar cam distant. Dă ordine scurte, clare, uşor de înţeles.

Vărsător

Cu toate că e un neconvenţional care nu lucrează după reguli consacrate sau după program fix, adesea e un şef de succes. Prietenos şi înţelegător cu subalternii, le sare imediat în ajutor la nevoie. Când întâmpină opoziţie, devine brusc foarte încăpăţânat şi tinde să se manifeste dictatorial. Vezi articolul intreg

Pești

E creativ, intuitiv şi are un bun miros financiar. Dar e destul de deconcertant, nu explică clar ce vrea, putând genera confuzie. Pretinde muncă de calitate şi e mult mai şiret decât arată exteriorul lui aerian. Cu adversarii poate fi chiar dur. Nu lucrează bine sub presiune – se destabilizează, dă ordine vagi şi are curioase schimbări de atitudine. Totuşi, angajaţii ţin la el, fiindcă e milos şi le înţelege ofurile.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.