Cum îți permiți să mori de COVID? Huo!

0
34

În țara aceasta dacă mori de COVID, ești huduit cu patimă. Dacă salvezi vieți, ești criminal. Dacă gândești măsuri de distanțare fizică, ești urcat pe soclul dictatorilor. În țara asta se strigă libertate deși generația ieșită pe străzi în zilele acestea nu are habar de cum se construiește socialismul multilateral dezvoltat în frig, la cozi, în interiorul unor granițe impenetrabile, și cu căluș la gură. Sau, mai rău, în închisoare. E țara în care libertatea de expresie este sfântă dar în care moralitatea stă undeva pe la subsolurile existenței.

 

Sunt grăitoare imaginile cu bolnavii COVID care priveau de la ferestre pe cei ce mărșăluiau. Este grăitoare furia tânărului din Constanța care și-a permis să spună mulțimii că tatăl său a fost victima virusului și cum își permit să se dea pe străzi. La Bacău, medicii care sunt la limita suportabilității au fost făcuți criminali.

 

Nu ne miră câtuși de puțin aceste golănii atâta timp cât demnitari în statul român încurajează astfel de comportamente. Unul dintre ei este Avocatul Poporului. A dat de înțeles că spitalele sunt locuri unde se practică tortura, astfel încât medicii au fost coborâți instant din postura de eroi ai neamului la cea de criminali. Alți corifei ai întreținerii acestei stări de fapt tensionate sunt George Simion și Diana Șoșoacă, aprigi dușmani ai măștii. Și în ultimul rând, sunt membrii actualului Guvern. Cum, tu ministru, ai tupeul să ceri maselor să respecte restricțiile când apari la meciul România-Germania fără mască? Că așa v-ați fotografiat, domnule Novak? Cum stai, tu, stea a USR-PLUS, să bei minute întregi o apă pe holurile Parlamentului, tocmai pentru a nu-ți pune masca? Nu-i așa, domnule Voiculescu? Cum te dai tu cu remorca plină de pupile, toate fără mască, precum și dvs., doamnă Turcan? Cum stați voi la un uischi și fumați trabuc, în ditamai clădirea Guvernului, dar tu pui restricții de deplasare, de aprovizionare, de distanțare, domnilor Orban, Aurescu, Popescu și care ați mai petrecut în acea cameră de pomină?