x


 • EUR
  4.8741
  USD
  4.0194
string(4) "auto"

Cum poți verifica dacă o mașină second hand dintr-un anunț auto are prețul corect?

Vrei să investești într-o mașină second hand descoperită într-un anunț online care te tentează ca și proprietăți, dar nu ești sigur dacă prețul perceput de actualul proprietar este cel corect sau nu?

Autor: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 27.07.2020, 18:17

Există o metodă prin care poți verifica tariful unui automobil rulat pe baza caracteristicilor sale, care te ajută să faci o alegere în cunoștință de cauză.

 

Cum poți afla dacă o mașină second hand se vinde la prețul corect sau nu?

 

Valoarea unei mașini second hand depinde de multe variabile. Începând cu marca sa și încheind cu modul în care a fost întreținută, există o mulțime de factori ce influențează prețul unui automobil. Dar o parte din ei sunt factori pur obiectivi, pe baza cărora se poate calcula un preț cât mai aproape de cel real. Iată care sunt aceștia:

 

 • – brandul;
 • – modelul;
 • – anul de fabricație;
 • – tipul de combustibil;
 • – capacitatea motorului;
 • – caroseria;
 • – cutia de viteze;
 • – kilometrajul.

 

Ca exemplu, oricât de puțin folosită ar fi o mașină, dacă ea nu este fabricată de un brand renumit pe piața automobilelor, iar ca vârstă a trecut de mult de prima tinerețe, indiferent de cât de bine ar fi fost întreținută, ea nu poate avea un preț mai mare de un anumit prag. Astfel, lăsând la o parte alte criterii subiective, chiar și pe baza acestor factori complet obiectivi, se poate calcula un preț corect pentru o mașină second hand.

 

Un evaluator online automat cu ajutorul căruia poți calcula simplu și rapid prețul corect pentru un automobil descoperit într-un anunț online, există pe site-ul cautimasina.ro, un agregator de anunțuri, care preia informații de la peste 155 de site-uri cu anunțuri auto.

 

La secțiunea “Evaluează”, poți afla o valoare mașină corectă pentru orice automobil găsit pe internet, introducând datele corecte în fiecare rubrică din tabel. Este nevoie de completarea tuturor datelor menționate, dar acțiunea se poate îndeplini foarte simplu deoarece informațiile cerute nu trebuie completate manual, ci se pot alege dintr-o listă cu mai multe elemente.

 

De ce să evaluezi online prețul unei mașini înainte de a o vedea fizic?

 

Există vânzători care își supraevaluează bunurile și vânzători care și le subevaluează. Primii procedează în acest mod pentru a câștiga mai mult din vânzarea produselor lor, iar cei din urmă pentru a le vinde mai repede. 

 

În calitate de cumpărător, dacă descoperi o mașină pe internet și afli pe baza evaluatorului cautimasina.ro că prețul practicat de vânzătorul său este mai scump decât ar trebui, ai posibilitatea de a negocia tariful aducând argumente solide pentru scăderea sa, sau poți să te reorinentezi către alt produs. 

 

Pe de altă parte, dacă prețul unui automobil promovat pe internet este mai ieftin decât ar trebui în realitate, acest fenomen te poate duce cu gândul la intenția vânzătorului de a grăbi încheierea unui contract de vânzare-cumpărare sau la faptul că automobilul respectiv a fost implicat de exemplu într-un accident și are vicii ascunse, fenomen care i-ar scădea drastic valoarea și despre care poți întreba comerciantul în momentul întâlnirii.

 

În concluzie, indiferent de rezultatul evaluării, înainte de a decide să investești într-un automobil promovat online, este bine să verifici dacă prețul practicat este cel corect sau nu.

 

Cum stabilește un evaluator online automat prețul corect pentru un automobil?

 

Cautimasina.ro este o platformă dezvoltată pe baza a peste două milioane de anunțuri din diferite colțuri ale lumii, din care peste 110.000 sunt doar din România. Toată această bază de date permite platformei cautimasina.ro să realizeze o evaluare completă și exactă a prețului pentru majoritatea automobilelor promovate online, oferind utilizatorilor date concrete în funcție de care să-și formeze o părere.

 

Este cale lungă de la aflarea prețului unui automobil și până la achiziția lui. Dar valoarea exactă a acestuia, calculată pe baza unor criterii obiective așa cum funcționează și platforma cautimasina.ro reprezintă un bun punct de plecare. Apoi, după ce ai găsit mașina care să corespună așteptărilor tale și să aibă un preț corect, următorul pas este contactarea vânzătorului și stabilirea unei întâlniri fizice pentru un test drive, lucru pe care îl poți face tot prin intermediul platformei cautimasina.ro. Informația înseamnă putere! Iar când toate datele de care ai nevoie sunt atât de simplu de obținut, sfatul nostru este să profiți la maxim de tot ce ți se oferă!

 

Articol susținut de Oblyo Digital Agency