AcasăGeneralCum să curățați mașina de spălat vase și să scăpați de mirosurile...

Cum să curățați mașina de spălat vase și să scăpați de mirosurile neplăcute

Știați că trebuie să curățați în mod regulat mașina de spălat vase, care se poate murdări foarte repede? Iată cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea acesteia.

 

Mașina de spălat vase rămâne unul dintre aparatele electrocasnice esențiale din bucătărie. Economisind timp, economisind apă, această mașină spală perfect toate vasele, accesoriile și ustensilele de bucătărie pe care le folosim în fiecare zi.

 

În mod paradoxal, dacă misiunea acestui electrocasnic este de a curăța perfect toate obiectele pe care le introducem în el, se murdărește foarte repede. Așa că vă puteți imagina rapid starea vaselor noastre care ies spălate într-un mediu murdar.

 

Oțet alb pentru curățarea mașinii de spălat vase

 

Reziduuri de produse de curățare sau tablete, deșeuri alimentare, calcar… Mașina de spălat vase poate deveni rapid un teren de reproducere pentru bacterii atunci când tacâmurile, farfuriile și vesela intră direct în contact cu mâncarea și băuturile! Pentru a nu ajunge acolo, este recomandabil să vă curățați în mod regulat aparatul de uz casnic.

 

Pentru început, ne putem folosi de aliatul nostru de-a lungul vieții atunci când vine vorba de curățarea casei: oțetul. Într-adevăr, e bine să aveți întotdeauna o sticlă acasă, deoarece face minuni!

 

Mașina de spalat vase la emag gasesti cea mai mare varietate.

 

Pentru mașina de spălat vase, este suficient să turnați 400 ml de oțet în locul lichidului de clătire sau direct în rezervorul aparatului, golit de orice obiect. Apoi porniți mașina pe cel mai fierbinte program, care va permite oțetului alb să curățe bine mașina de spălat vase și să îndepărteze toate reziduurile și alte depuneri. La deschidere, veți găsi un dispozitiv ca nou și igienizat!

 

Curățați regulat filtrul, ușa și canelurile

 

Mașina de spălat vase colectează toate resturile noastre de mâncare</a> rămase pe farfurii, vase, boluri sau tacâmuri. Toate aceste reziduuri nu dispar prin magie și ajung foarte des în colțurile mașinii sau în filtru.

 

Mașina de spalat vase – oferte emag

Înainte de a utiliza orice produs de curățare, uitați-vă mai întâi la filtru, care este adesea cauza mirosurilor neplăcute. Acesta din urmă este situat de obicei la baza rezervorului și este foarte ușor accesibil. Trebuie doar să-l întoarceți pentru a-l demonta și astfel recuperați partea care colectează toate reziduurile care trec în mașina de spălat vase.

 

Odată îndepărtat din structură, poate fi curățat temeinic, spălându-l sub apă fierbinte și cu puțin detergent de vase.

 

Odată curățat perfect, nu mai rămâne decât să îl reinstalați direct în mașina de spălat vase și să începeți următoarea spălare! Dacă găsiți o mulțime de deșeuri și resturi lipite în filtru, poate fi timpul să vă gândiți la clătirea vaselor înainte de a le introduce în mașină. Vor ieși mai curate și veți crește durata de viață a mașinii de spălat vase!

 

Interiorul mașinii de spălat vase poate fi, de asemenea, curățat direct cu o cârpă, un burete sau o perie mică înmuiată în oțet sau degresant. Este deosebit de necesar să zăboviți pe canatul ușii, care colectează toată murdăria!

 

 

Pentru a-i oferi celei mai bune prietene o pauză în bucătărie, este importantă o curățare temeinică făcută în mod regulat. Menținerea mașinii de spălat vase curată va avea rezultate mai bune spălare după spălare, dar, de asemenea, va crește durata de viață a acesteia! Ca orice lucru, de altfel, trebuie întreținut pentru a funcționa optim.

 

Pe lângă cele de mai sus, există produse special concepute pentru a oferi un nou facelift mașinii de spălat vase, produse care sunt vândute în supermarketuri. Aceste produse de curățare sunt sub formă de tablete, pulbere sau chiar lichide, care vor acționa asupra reziduurilor pentru a le dezintegra, asupra conductelor, pentru a le desfunda, asupra depunerilor de calcar sau chiar asupra mirosurilor neplăcute. Se recomandă folosirea acestor produse de igienizare cel puțin o dată pe lună!

Ultimele Articole