Cum să faci zacuscă de fasole acasă. Cea mai simplă rețetă

0

Cum să faci zacuscă de fasole acasă. Cea mai simplă rețetă. Este sezonul legumelor de toamnă, iar zacusca este preparatul preferat al românilor.

Zacusca poate fi consumată pe pâine și de asemenea este extrem de delicioasă și sățioasă. O găsești și în comerț, dar tot mai bună rămâne cea făcută în casă.

Dacă vrei să prepari zacuscă de fasole, ingredientele necesare sunt următoarele:

Cum să faci zacuscă de fasole acasă. Cea mai simplă rețetă

  • 1 kg fasole uscată
  • 2 kg ceapă
  • 3 kg gogoşari
  • 1 litru ulei
  • 1 litru bulion
  • sare

În ceea ce privește modul de preparare, totul este foarte simplu. Prima oară se fierbe fasolea, iar apoi se lasă la răcit.

Se dă prin mașina de tocat sau prin blender, iar mai apoi același lucru se face și cu gogoșarii. Ceapa în schimb va fi tocată mărunt și se lasă la călit în ulei încins.

Ulterior, în vasul în care ai călit ceapa adaugă gogoşarii, fasolea, bulionul şi sarea, după gust. Lasă totul la fiert până iese uleiul la suprafaţă.

Zacusca se pune în borcane, iar deasupra se mai toarnă o linguriță de ulei. Borcănele se păstrează la loc uscat și răcoros până când se vor consuma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.