Cum să îți alegi perifericele potrivite pentru gaming

Jocurile video au ajuns deja o formă de divertisment care în ultimul deceniu s-au popularizat. Cum s-au popularizat mai exact? Păi gândește-te că la momentul actual există competiții întregi de e-sport unde echipe de gameri concurează pentru premii în bani sau notorietate. 

Există copii care aud adesea de la părinții lor „Lasă calculatorul” sau dacă îi doare capul sau mâna și se plâng la părinți, aceștia știu exact cauza problemei „ E de la calculator”. Există o linie foarte fină între exces și pasiune, însă trebuie să se găsească un anumit balans. 

Cu toate aceste campionate internaționale de e-sport, cariera de gamer a devenit o variantă pentru anumiți puști care deja se joacă pe calculator de plăcere. Pentru a te bucura și a avea cele mai bune performanțe când vine vorba de gaming, ai nevoie și de niște periferice speciale. Astfel, în acest articol o să vorbim despre cum să îți alegi tastatura de gaming, mouse-ul de gaming și alte periferice.

Tastatura de gaming

Când vorbim despre gaming, vorbim inevitabil și despre nervii provocați de către jocuri. Fie un adversar a avut reflexe mai bune și te-a eliminat din meci sau poate ai greșit și n-ai fost atent. Oricare ar fi situația, nervii în lumea gamingului sunt inevitabili. Atunci când aceștia intervin, te vei răzbuna pe primul lucru care îți apare în față, tastatura. De aceea o tastatură de gaming este proiectată să reziste mai mult. Pe lângă durabilitate, tastatura de gaming este și mai rapidă, dar și mai precisă.

Tastatura de gaming trebuie să fie una confortabilă și care să nu te deranjeze în sesiunile de gaming. Astfel, atunci când o alegi, asigură-te că alegi una ergonomică și cu înălțimea potrivită.

Ceva aproape nelipsit de la tastaturile de gaming este iluminarea LED. De ce majoritatea tastaturilor de gaming au acest tip de iluminare? Pentru că în sesiunile de noapte în care te joci pe întuneric îți va fi mai ușor să vezi tastele.

Când vorbim de gaming, vorbim și despre instincte dezvoltate, așa că tastatura de gaming trebuie să aibă și un timp de răspuns cât mai rapid. Degeaba instinctele tale sunt bune și timpul de reacție este scurt dacă tastatura ta nu înregistrează răspunsurile la fel de repede.

Mouse-ul de gaming

Mouse-ul de gaming face și el parte din topul perifericelor absolut necesare. El, la fel ca și tastatura, îți poate influența semnificativ performanța dintr-un joc, mai ales dacă vorbim despre shootere. 

Ce este important la un mouse este DPI-ul, care în termeni simpli reprezintă o măsură de sensibilitate a mouse-ului. Cu cât DPI-ul este mai mare, cu atât mișcările tale vor fi mai precise și mai rapide. Așa că, dacă ești un împătimit al jocurilor shooter, ai nevoie de un mouse care să nu te dezamăgească.

Dacă ești un gamer adevărat, cu siguranță că visezi sau poate ai deja un mouse cu butoane laterale. La ce te ajută butoanele laterale? Îți poți seta anumite acțiuni din jocuri să aibă loc doar la apăsarea unui simplu buton. Dacă joci un shooter, poți arunca o grenadă direct de pe un buton al mouse-ului.

Căștile de gaming

Dacă te joci jocuri horror, shootere sau oricare alte jocuri, ai nevoie de claritate audio și a vocii. Fie că vrei să comunici cu coechipierii tăi sau trebuie să auzi orice mișcare din jurul tău, castile de gaming te vor ajuta.

Sunetul surround 7.1 este o alegere populară comparativ cu sunetul stereo. În plus, o altă calitate importantă pentru gameri a sunetului surround este posibilitatea de a detecta direcția din care vin sunetele.

Microfonul integrat este esențial pentru că îți permite să comunici cu coechipierii tăi dacă joci un joc de echipă unde comunicarea este esențială.

Confortul este o parte importantă în alegerea căștilor pentru că atunci când te joci ai nevoie de confort. Așa că orientează-te către o pereche de căști peste urechi din spumă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed