Cum sa-ti achizitionezi un laptop si ce faci cand se strica – reparatii ieftine laptopuri la OnLaptop Service & Shop (P)

Trecerea de la calculatoarele clasice la laptopuri e tot mai frecvent intalnita, laptopul fiind cea mai buna alegere atunci cand calatoresti, cand vrei libertate de miscare si ai nevoie de un device cu care sa poti accesa internetul si instrumentele digitale.

Este foarte important insa, cum il alegi, cum il intretii, dar si cum trebuie sa procedezi atunci cand intampini o problema.

Nu putem fi buni la toate, dar in mod cert, dupa ce vei citi articolul de astazi, vei sti ce criterii trebuie sa ai in vedere atunci cand iti achizitionezi un laptop, precum si cum sa reactionezi cand esti pus in fata unei situatii nefericite cu acesta sau cand se strica.

Care sunt principalele criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand iti achizitionezi un laptop

Tipul laptopului

In trecut existau optiuni de laptopuri extrem de simple. Astazi tehnologia este mult mai diversificata si poti alege din nenumarate tipuri de laptopuri, ceea ce transforma alegerea intr-o adevarata provocare. Asa ca, trebuie sa te gandesti cu atentie la ce iti doresti si pana unde esti dispus sa mergi cu modelul. De exemplu, poti alege un laptop 2 in 1 care e mai cu seama, o tableta prevazuta cu tastatura. Sau poti opta pentru un laptop clasic, ori unul cu ecran touchscreen. Fiecare dintre acesta va avea si avantaje, si dezavantaje. Iar un criteriu foarte bun de adaugat in alegerea sa e sa te asiguri si ca, ca in cazul necesitatii unor reparatii laptop, se vor gasi usor piese de schimb iar interventiile nu vor fi extrem de costisitoare.

Alegerea display-ului

Unii cauta display-uri mari. Altii vor mai cu seama un laptop compact pe care-l pot introduce in rucsac sau intr-o geanta de mici dimensiuni, care se poate incadra intr-o diagonala de 11’’-14’’. Tu din ce categorie faci parte? Dimensiunea ecranului e la fel de importanta ca si tipul de ecran. Vei gasi laptopuri cu display IPS, HD, Full-HD sau OLED, cu o rezolutie variata. Cu cat mai mare este rezolutia, cu atat se vor vedea detaliile si culorile mai clar. Iar laptopurile QLED sau OLED ofera o luminozitate mai buna in conditii de iluminare redusa.

Alegerea brandului

Fiecare mama isi lauda puii! Si fiecare brand va avea ceva bun de spus despre modelele sale, indiferent de popularitatea pe piata sau de cost. Dar din nou, fiecare laptop are si avantaje si dezavantaje. Important e sa alegi un laptop a carui brand rezonezi si care este cunoscut. Producatorii de top se asigura ca ofera performante sporite. Iar service onlaptop iti va putea pune la dispozitie si accesoriile sau piesele de schimb de care s-ar putea sa ai nevoie la un moment dat. De regula, dispozitivele no-name se strica usor si sansele ca sa le poti repara sunt minime.

Alegerea procesorului

Putem afirma ca, procesorul, este in top 3 cele mai importante lucruri pe care sa le ai in vedere atunci cand iti alegi la modul general, un calculator. De tipul si generatia acestuia va depinde si rapiditatea cu care calculatorul iti va prelua si procesa comenzile, fara sa astepti o eternitate si fara sa se supraincalzeasca. In cazul activitatilor uzuale, cand laptopul e folosit pentru scoala, realizarea unor formulare, activitati cu uneltele Microsoft, un procesor mic i3-i5 iti va fi suficient. Insa, pentru gamming si alte aspecte de top, va trebui sa alegi un procesor de la generatia i5 in sus. Exista si doua tipuri de procesoare – Intel si AMD, ambele cu bune si cu rele, la care ar fi bine sa-ti aprofundezi cunostintele inainte sa iei o decizie finala.

Memoria interna

Cu cat suma activitatilor desfasurate pe calculator este mai semnificativa, cu atat memoria RAM a laptopului va trebui sa fie mai mare. Sugestia noastra e sa pornesti de la un calculator cu cel putin 4 GB RAM pentru divertisment si activitati uzuale. Iar pentru pasionatii de jocuri, poti alege un laptop care sa depaseasca o memorie de 128 GB, astfel incat sa ai suficient spatiu de stocare si de functionare pentru toate aplicatiile tale.

Sistemul de operare

Iata-ne ajunsi si la sistemul de operare – ultimul criteriu de pe aceasta lista pe care ar trebui s-o ai in vedere, dar nu in ansamblu (caci exista si alte aspecte de bifat). Aici lucrurile sunt cat se poate de clare si ai doua optiuni principale, mai ales daca nu ai o meserie in IT sau alte domenii care sa necesite un sistem de operare special precum Ubuntu. Cele mai populare sunt Windows (pe care le vei gasi la majoritatea laptopurilor) si MAC (disponibil pentru Apple). La Windows trebuie sa ai in vedere ca unele laptopuri vin cu o versiune preinstalata, iar la altele va trebui sa-ti adaugi singur sau sa apelezi la un profesionist pentru adaugarea si functionarea acestuia.

Iar cand lucrurile nu merg cum te-ai asteptat si apar diferite defectiuni, OnLaptop Service&Shop iti pune la dispozitie reparatii la cel mai mic pret.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed