AcasăEconomieAutoCum se acordă permisul auto în diferite țări. Ce teste trebuie să...

Cum se acordă permisul auto în diferite țări. Ce teste trebuie să dea viitori șoferi de acolo

Cum se acordă permisul auto în diferite țări și ce teste trebuie să dea viitori șoferi de acolo. Șoferii români au de răspuns la examenul auto corect la 22 din cele 26 de întrebări. În alte țări în schimb sunt chiar și 100 de întrebări. 

În Japonia spre exemplu, cei care dau de permis în Japonia trebuie să se înscrie într-o ”tabără de condus obligatorie” cu durata de 26 de ore. 

Ulterior, aceștia trebuie să treacă un examen teoretic, să să acumuleze cinci zile de practică în spatele volanului ți apoi să treacă examenul practic, potrivit zuto,com.

În China lucrurile sunt și mai complicate. Aici, examenul teoretic nu este chiar ușor de luat. Acesta conține nu mai puțin de 100 de întrebări, iar pentru pregătirea examenului, cursanții au de memorat 1.000 de chestionare auto. Cu toate acestea, examenul teoretic se dă doar după ce ai trecut două examinări practice diferite.

La polul opus avem Egiptul, unde permisul auto se obține extrem de ușor. Viitorii șoferi din această țară aveau de mers doar 6 metri înainte și 6 înapoi, pentru proba practică. De asemenea, aceștia trebuie să răspundă la doar 10 întrebări la examenul teoretic.

În Indonezia pe de altă parte, examenul teoretic are nu mai puțin de 30 de întrebări. însă trebuie să răspunzi corect doar la 21 din ele. În ceea ce privește proba practică, examenul este foarte simplu. Mergi puțin înainte, înapoi și conduci puțin în rampă și în pantă și gata.

Și în Rusia lucrurile sunt cât se poate de simple. Examenul teoretic pentru obținerea unui permis auto în Rusia conține 20 de întrebări cu răspunsuri multiple, din care elevii pot greși cel mult una. Pe de altă parte, examenul practic include probe de poligon și de traseu.

Unul dintre cele mai grele examene teoretice pentru condus este în Vietnam. Aici, cei care vor să ia permisul au de răspuns la 450 de întrebări. 

În Mexic pe de altă parte este nevoie doar de un examen teoretic pentru ca o persoană să conducă pe drumurile publice. 

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.