AcasăActualitateCine sunt, de fapt, patronii lanțului de magazine Leroy Merlin

Cine sunt, de fapt, patronii lanțului de magazine Leroy Merlin

Cine sunt, de fapt, patronii lanțului de magazine Leroy Merlin. Leroy Merlin este un lanț de magazine cu produse de bricolaj, materiale de construcție si grădină din Franța și deține în total peste 350 de magazine. Cine sunt, de fapt patronii?

Leroy Merlin face parte practic din grupul Adeo, controlat de familia franceză Mulliez, care mai deține și hipermarketurile Auchan, și diverse magazine precum Decathlon.

Gerard Mulliez este cel mai bogat om din Franța și are o avere de peste 40 de miliarde de euro. Totodată, el face parte și din top 20 cei mai înstăriți oameni ai planetei. 

Cine este patronul Leroy Merlin

Patronul Leroy Merlin nu ar fi un om prea cheltuitor, iar toți banii săi ar merge spre alte afaceri. 

Averea lui Gerard Mulliez este oricum strâns legată de cea a celorlalți membri ai familiei sale. Imperiul de afaceri Mulliez cuprinde circa 500 de membrii. 

Pe lângă Auchan, familia Mulliez mai deține, printre altele, Décathlon, Leroy-Merlin, Boulanger, Saint-Maclou, Kiabi, Orsay, Pimkie și Flunch. Sunt omniprezenți în retail, cu acticități în orice domeniu, de la hipermarketuri la DIY, sport, haine, centre auto, restaurante sau covoare. 

În total, familia Mulliez conduce peste 7000 de magazine în 30 de țări. Deși nu există cifre oficiale, se spune că au un staff total de 300.000 de oameni.

Referitor la Gerard Mulliez, patronul Leroy Merlin s-a născut pe 13 mai 1931 la Roubaix, France, într-o familie de afaceriști. Tatăl său se ocupă de un brand de haine elitist, înființat de bunicul său. Și unchiul lui era mare afacerist.

La școală nu a excelat și nu are nici măcar bacalaureatul luat, însă afacerea pe care tatăl său o avea i-a fost de mare ajutor.

Ulterior, acesta a ajuns în vârful companiei, devenind președintele acesteia

În 1961, pe când avea 29 de ani, a deschis primul magazin Auchan în Roubaix, Franța, după o vizită în Statele Unite, unde a studiat fenomenul.  Acesta s-a retras din funcția de președinte în 1996, iar din cea de CEO zece ani mai târziu, lăsându-l în control pe nepotul său, Vianney Mulliez.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.