AcasăActualitateCum se face rapid și ușor siropul de mentă

Cum se face rapid și ușor siropul de mentă

Cum se face rapid și ușor siropul de mentă. Siropul de menta este la mare căutare în perioada verii, iar rețeta este una extrem de simplă și merită încercată măcar odată.
Ingredientele necesare pentru siropul de mentă sunt următoarele:

Cum se face rapid și ușor siropul de mentă

  • 30-40 g frunze de mentă (4 mâini de frunze)
  • 800 g zahăr
  • 600 ml apă
  • 40 ml suc de lămâie

În ceea ce privește modul de preparare. În primul rând, frunzele de mentă proaspăt culese se spală si se curăță de tije. Acestea se vor pune într-un blender împreună cu jumătate din cantitatea de zahăr si se mărunțesc.

Cum se face rapid și ușor siropul de mentă

Se amestecă apoi totul și cu restul de zahăr și se lasă 2-3 ore la macerat. Vasul se acoperă cu un ștergar curat de bucătărie. Apoi se adaugă apa și lămâia și se mai lasă încă 2-3 ore la macerat.
Siropul de mentă se pune într-o cratiță sau oală mai largă si se pune la fiert, iar apoi se mai lasă trei minute de când începe să clocotească și se ia de pe foc. Nu trebuie fiert mai mult ci doar până se dizolvă tot zahărul.

Cum se face rapid și ușor siropul de mentă

Amestecul se strecoară cu o sită sau cu un tifon, iar siropul strecurat se pune din nou la fiert până se leagă și devine precum o miere subțire. Acesta poate fi servit fie cu apă plată, minerală, dar și cu sifon.

Ultimele Articole