AcasăTech&ScienceTehnologieCum se minează criptomonedele. Câți bani se pot face

Cum se minează criptomonedele. Câți bani se pot face

Odată cu intrarea criptomonedelor în mainstream, tot mai mulți oameni își dezvoltă interesul pentru această nouă și ciudată lume a blockchain-ului . Mulți dintre aceștia vin în industria criptos pentru că au auzit că este posibil să câștigi bani. Dacă sunteți unul dintre acei oameni, aveți noroc, pentru că astăzi vreau să vă spun cum să extrageți criptomoneda .

 

Vom începe prin a acoperi termenul în sine – vom vorbi despre ceea ce este minarea criptomonedelor. Apoi vă voi spune despre diferitele moduri în care puteți extrage criptomonede – avantajele lor și dezavantajele lor.

 

În cele din urmă, vom vorbi despre unele dintre cele mai populare monede atunci când vine vorba de minele criptografice, precum și despre cele mai sigure portofele (cum ar fi Ledger Nano S , Coinbase și Trezor Model T ) unde vă puteți păstra monedele și le puteți include pe cele mai multe platforme fiabile de schimb criptografic ( Coinbase și Binance ) unde puteți tranzacționa monedele pe care le exploatați către alte criptomonede.

 

Înțelegerea minelor

 

Pentru a o pune în termeni foarte simpli, minarea criptografică este un proces în care o mașină efectuează anumite sarcini pentru a obține un pic de criptomonedă.

Imaginați-vă că aveți o mașină care extrage monede criptografice . Vom vorbi despre tipurile specifice de mașini mai târziu în tutorial, dar, de exemplu, să spunem doar că este computerul dvs. personal și că încercați să aflați cum să extrageți criptomoneda.

PC-ul dvs. va efectua sarcini specifice care sunt necesare pentru a putea obține chiar și cele mai mici cantități de criptomonede . Aceste sarcini se numesc „ Dovadă a muncii ” și sunt concepute pentru a crea un teren echitabil pentru toți diferiții mineri de acolo.

Cum se extrage criptocurrency: mineritul Litecoin.

Sarcinile în sine sunt ecuații matematice. Cu cât mai mulți mineri vor să extragă unul, cu atât ecuațiile devin mai dure . Acest lucru aduce echilibru, dar motivează și utilizarea mai mare și mai puternică a utilajelor.

Mulți factori mai subtili intră în joc în timp ce se întâmplă procesul de exploatare, dar ideea generală este că, dacă dispozitivul dvs. contribuie la „exploatare”, veți primi o parte din pradă.

Acesta este un mod foarte scurt și simplu de a defini ceea ce este minarea criptomonedelor. Acum să trecem la ceea ce ați venit aici pentru a vedea – cum să extrageți criptomoneda.

Exploatarea minelor criptomonede

 

Există câteva modalități prin care ați putea merge despre minarea criptomonedelor. Voi acoperi principalele aici și voi începe de la cea mai ușoară – minare în cloud .

Metoda # 1 – Cloud Mining

Dacă sunteți în căutarea unor modalități de extragere a criptelor, extragerea în cloud este probabil cea mai populară modalitate de extragere a criptomonedelor fără a fi nevoie să ridicați un deget.

Exploatarea în cloud este un proces în care plătiți cuiva ( cel mai adesea este o corporație mare ) o anumită sumă de bani și „închiriați” mașina de extracție numită „platformă” și procesul de extragere în sine.

Această chirie durează pentru o perioadă convenită, prin care toate câștigurile realizate de platformă (minus costurile de energie electrică și întreținere) sunt transferate în portofelul dvs. de criptomonede .

Oamenii (companiile) care oferă aceste servicii de minare în cloud au de obicei facilități imense de exploatare cu mai multe ferme (zeci sau sute de platforme stivuite și care funcționează împreună) la dispoziția lor și știu perfect cum să exploateze criptomoneda.

Exploatarea în cloud a devenit atât de populară în principal, deoarece oferă posibilitatea de a participa la lumea criptomonedelor pentru persoanele care s-ar putea să nu aibă suficienți bani pentru a-și cumpăra platformele sau care pur și simplu nu sunt interesate să dețină o platformă.

Cum să exploatezi criptocurrency: exploatarea în cloud.

Există două opțiuni de exploatare în cloud – gratuit și plătit . Bineînțeles, o mulțime de oameni care caută modalități de extragere a criptomonedelor ar gravita către opțiunile „ gratuite ”, dar are dezavantajele sale (viteze miniere foarte mici, condiții suplimentare etc.). Mineritul cloud plătit funcționează de obicei astfel:

Găsiți o gazdă cloud mining online . Verificați planurile pe care le oferă gazda – există de obicei patru sau cinci dintre aceste planuri, variind de la cel mai ieftin la cel mai scump; unele gazde vă oferă chiar posibilitatea de a crea și personaliza planul dvs. de cloud mining.

Odată ce știți ce doriți, pur și simplu efectuați tranzacția ( ceea ce înseamnă că plătiți gazda ), vă înregistrați codul portofel criptomonedă și așa faceți primii pași cu privire la modul de extragere a criptomonedei!

Diferite planuri costă sume diferite de bani și durează pentru o varietate de perioade. Planurile standard pot merge de la 500 până la 5000 USD și pot dura de la doi ani la viață.

De obicei, este de așteptat că veți ajunge chiar la jumătate de an – un an, și apoi să profitați din acel moment. Nimeni nu poate ști cu siguranță, totuși, deoarece prețurile criptomonedelor sunt foarte volatile, iar prețurile lor tind să scadă destul de mult.

Metoda # 2 – Minarea procesorului

Exploatarea CPU utilizează procesoare pentru extragerea criptomonedelor. Înainte era o opțiune viabilă, dar în prezent, din ce în ce mai puțini oameni aleg această metodă cum să exploateze criptomoneda zilnic.

Există câteva motive pentru care acest lucru este. În primul rând, extragerea procesorului este EXTREM de lentă . Ați putea continua luni de zile fără să observați cea mai mică sumă de venituri.

De asemenea, de obicei nu merită – câștigi foarte puține sume de bani, dar probabil cheltuiți de zece ori suma respectivă pentru energie electrică și răcire . Problema se atenuează puțin dacă puteți găsi un loc care să aibă răcire eficientă și facturi ieftine de energie electrică, dar acest lucru se întâmplă rareori.

Deci, de ce oamenii încă folosesc minarea procesorului?

Ei bine, practic pentru că oricine are un computer desktop ar putea să o facă.

Tot ce aveți nevoie pentru a putea exploata folosind metoda CPU este doar un computer și câteva programe. Este posibil să o faceți cu un laptop, dar NU ESTE FOARTE INDICAT. Laptopul dvs. se va supraîncălzi probabil în câteva ore.

Faptul că este atât de ușor să începeți extragerea criptomonedelor atrage noi mineri de CPU în fiecare zi. Unora dintre persoane care caută cum să extragă criptomoneda nu le pasă de detalii – vor doar să înceapă procesul cât mai curând posibil și în orice mod posibil.

Metoda # 3 – Extracția GPU

Exploatarea GPU este probabil cea mai populară și cunoscută metodă de extragere a criptomonedelor. Dacă utilizați Google pentru „ exploatarea criptomonedelor ”, platformele GPU vor fi unele dintre primele lucruri pe care le veți vedea.

Minerii din cloud, de exemplu, folosesc platforme GPU pentru serviciile lor. Și acești tipi sunt profesioniști care uneori au sute, dacă nu chiar mii de platforme, așa că probabil știu ce fac, nu?

Cum se extrage criptomoneda: ferma de criptomonede GPU.

Exploatarea GPU este foarte populară, deoarece este atât eficientă, cât și relativ ieftină . Nu mă înțelegeți greșit, construcția platformei în sine tinde să fie costisitoare – dar când vine vorba de viteza de hash și de forța de muncă generală, platforma minieră GPU este excelentă.

Platformele GPU utilizează plăci grafice pentru a extrage criptomonede. Un echipament standard este format dintr-un procesor, o placă de bază, un sistem de răcire, un cadru de instalare și – desigur – câteva (2 – 8) plăci grafice.

Un preț tipic pentru o platformă minieră GPU performantă și bine construită își propune să fie în jurul valorii de 3000 USD . Este o investiție mare, dar va plăti mult mai repede decât, să spunem, un miner de CPU. Oamenii care caută modalități de extragere a criptomonedei ar trebui să le verifice.

Metoda # 4 – ASIC Mining

ASIC-urile ( circuite integrate specifice aplicației ) sunt dispozitive speciale care sunt proiectate în mod explicit pentru a efectua o singură sarcină , care în acest caz este minarea criptografică.

ASIC-urile sunt foarte cunoscute și prețuite deoarece produc cantități mari de criptomonede în comparație cu GPU-ul și CPU-ul concurenților săi.

Dar dacă sunt atât de bune, de ce nu le-am menționat mai devreme?

Ei bine, mai ales pentru că sunt un mare subiect de controversă .

Vedeți, când compania ASIC și-a anunțat noua versiune a mașinii, anunțul a provocat un tumult în comunitatea criptomonedelor. Mulți oameni au cerut interzicerea totală a acestor mașini. De ce ?

Deoarece ASICS sunt atât de puternice , îi deposedează pe minerii care folosesc platforme GPU sau CPU de posibilitatea de a ține pasul atât la viteza hash, cât și la câștiguri. De asemenea, ASIC-urile au răsucit economia anumitor criptomonede specifice – imaginați-vă dacă majoritatea câștigurilor ar merge către un miner cu o fermă ASIC, ce fel de haos ar urma.

Cea mai bună metodă de a extrage criptomoneda

Acum, că aveți o înțelegere a modului de extragere a criptomonedei și a tuturor modurilor diferite de a o face, care este cea mai bună modalitate?

Cum se extrage criptomonede: reglarea platformei de criptomonede.

Metoda care vi se potrivește cel mai mult depinde solemn de câteva detalii cheie : sunteți dispus să cheltuiți niște bani inițiali? Dacă da, cât ? Doriți să dețineți o platformă ? Vrei chiar să o faci cu o singură platformă?

Aceste întrebări și multe altele similare vor determina cea mai bună metodă pentru extragerea criptomonedelor.

În general, GPU și cloud mining par să fie cele două mari opțiuni pe care oamenii le iubesc. Exploatarea procesorului este lentă și plictisitoare, în timp ce extragerea ASIC ar putea deveni foarte imprevizibilă, mai ales în ultima vreme.

Dacă doriți să vă construiți platforma , atunci GPU este calea de urmat. Dacă nu doriți să cheltuiți un ban dar vreță să începeți cât mai curând, ați putea da de o mină CPU. Cu toate acestea, dacă sunteți dispus să riscați și nu vă este frică de controverse – ASIC – urile sunt un pariu excelent. Și, în cele din urmă, dacă nu doriți să aveți nimic de-a face cu platformele și nici cu un alt tip de mașini – minarea în cloud este cel mai bun pariu al dvs. pentru a extrage criptomoneda!

Ce criptomonedă aleg?

Alegerea echipamentului dvs. ar trebui să depindă, de asemenea, de tipul de exploatare a criptomonedelor pe care ați decis să îl faceți.

Cum se extrage criptocurrency: Litecoin.

Unele dintre favoritele evidente ar fi Bitcoin , Ethereum sau Dash . Rețineți, totuși, că extragerea Bitcoin este probabil cea mai dificilă dintre toate – deoarece moneda este atât de populară, există mulți mineri din întreaga lume care se adaptează la puținele bazine care există și încearcă să smulgă cel puțin un pic de Bitcoin. Acest lucru ar putea duce la așteptarea a nenumărate ore până când primele picături de Bitcoin vor începe să intre.

Ținând cont de asta, cel mai bun pariu ar fi probabil să rămâi cu Ethereum sau cu o altă criptomonedă mai puțin populară. În funcție de metoda pe care o alegeți, verificați prețurile, calculați când se va produce rentabilitatea investiției, faceți calcule și veți afla în cel mai scurt timp!

Cât câștigă un miner

Recompensele pentru mineritul bitcoin sunt reduse la jumătate la fiecare patru ani. Când bitcoinul a fost extras pentru prima dată în 2009, extragerea unui bloc a adus 50 BTC. În 2012, aceasta a fost redusă la jumătate, la 25 BTC. Până în 2016, acest lucru a fost redus la jumătate la 12,5 BTC. La 11 mai 2020, recompensa s-a înjumătățit din nou la 6,25 BTC. În noiembrie 2020, prețul Bitcoin a fost de aproximativ 17.900 USD pe Bitcoin, ceea ce înseamnă că puteai 111.875 USD (6,25 x 17.900) pentru finalizarea unui bloc.

Imagine
Imagine de Sabrina Jiang © Investopedia 2021

Dacă doriți să țineți evidența cu exactitate când vor avea loc aceste înjumătățiri, puteți consulta Bitcoin Clock, care actualizează aceste informații în timp real. Interesant, prețul de piață al bitcoinului, de-a lungul istoriei sale, a avut tendința de a corespunde îndeaproape reducerii noilor monede intrate în circulație. Această scădere a ratei inflației a crescut raritatea și, în mod istoric, prețul a crescut odată cu aceasta.

Dacă sunteți interesat să vedeți câte blocuri au fost exploatate până acum, există mai multe site-uri, inclusiv  Blockchain.info , care vă vor oferi aceste informații în timp real.

 

Concluzie

După cum probabil ați observat, există multe modalități diferite de a extrage criptomoneda. Acestea sunt pur și simplu principalele metode.

Un lucru pe care nu trebuie doar să-l amintiți, ci și să-l faceți imediat este să creați un portofel de criptomonede. Decideți tipul de criptomonedă pe care doriți să o extrageți și pur și simplu căutați opțiunile de portofel pentru acea monedă. Am recomandat cu tărie Ledger Nano S , Coinbase și Trezor. Sunt cu adevărat fiabile .

Nu veți avea probleme să găsiți unul pentru monede precum Bitcoin , Ethereum sau Litecoin , dar dacă doriți să extrageți monedele mai puțin cunoscute, atunci ar trebui să căutați puțin până când veți găsi un portofel de încredere.

Obținerea unui portofel sigur și de încredere este cea mai importantă sarcină atunci când începeți cu extragerea criptomonedelor. Imaginați-vă dacă ați extrage un an și toate economiile dvs. ar fi furate numai pentru că nu ați acordat suficientă atenție în timp ce ați ales portofelul și ați ales unul pește care a fost spart.

Dacă sunteți serios și căutați modalități de extragere a criptomonedei, aș sugera să cumpărați un portofel hardware – acestea sunt cele mai sigure și mai de încredere portofele de criptomonede de acolo.

 

Ultimele Articole