Cum se pregătește carnea de porc pentru afumat

0

Pentru a vă bucura de o carne de porc deosebită și aromată trebuie să urmați anumiți pași stricți. Cum se pregătește carnea de porc pentru afumat?

Potrivit pofta-buna.ro, pentru a afuma carnea de porc este nevoie de următoarele:

Cum se pregătește carnea de porc pentru afumat

-2 muschiuleti de porc (aproximativ 1 kg)
-sare 40 g si 1 l apa (saramura)
-piper 5 g
-cimbru 3 g
-coriandru-10 boabe
-ienibahar 10 boabe
-1 lingura boia de ardei dulce sau iute, dupa gust
-4-5 catei de usturoi
-1 lingurita rozmarin (optional)
-1 frunza de dafin

Cum se pregătește carnea de porc pentru afumat

În ceea ce privește modul de preparare, primul pas este saramura. Muschiuletul se spala bine, apoi se pune in saramura facuta din apa, sare, ardei iute, dafin, rozmarin. Se pot adauga cateva boabe intregi de piper, ienibahar, coriandru si usturoi zdrbit cu latul cutitului-optional. Se lasa la rece timp de 3-4 zile.

Cel de-al doilea pas este legarea. Se scot bucatile de carne se leaga strans cu sfoara alimentara, apoi se atarna la aer, timp de 24 de ore, sa se zvinte.

Afumarea, fierberea si condimentarea se fac la fel ca la reteta de Muschi tiganesc. Dupa afumare, fierbere si condimentare, se lasa muschiul de porc iar la loc rece si aerisit, timp de minim 24 de ore, ca sa intre toate aromele in carne. Se poate pastra la rece timp de maxim 14 zile.