Cum văd brokerii evoluţia OTP Wise în prima zi pe BVB

“Singurul lucru aproape sigur este acela că în prima zi nu vom vedea variaţii puternice pe titlurile OTP Wise, un +/-5% putând fi considerat chiar prea mult. Înclin să cred că am putea vedea o corecţie minoră din cauza faptului că indicele care stă la baza OTP Wise a scăzut uşor de la începerea ofertei şi până acum”, este de părere Mihai Mureşian, trader la firma de brokeraj Intercapital Invest.

Oferta de vânzare primară a unităţilor de fond s-a derulat în perioada 29 iunie-24 iulie. De la începerea acesteia şi până în prezent, indicele SGI Wise US Long/Short Vol Target, la care performanţa fondului este raportată, a scăzut cu 4,6%. Indicele SGI Wise US Long/Short Vol Target este dezvoltat de Societé Generale Corporate&Investment Banking, urmărind performanţa unui grup de acţiuni din componenţa indicelui american S&P500. “Dat fiind faptul că randamentele pentru unităţile OTP sunt în mare parte cunoscute, variaţiile de preţ vor fi foarte mici, iar lichiditatea nu va fi foarte ridicată. Este clar că vor evolua într-un tunel restrâns de preţ, în funcţie de randament, ele fiind mai degrabă o oportunitate de investiţie pentru clienţii mai slabi de inimă, care se feresc de riscul acţiunilor”, spune Marcel Murgoci, directorul de tranzacţionare al firmei de brokeraj Estinvest.

Brokerii au mai subliniat şi faptul că unităţile OTP WiseRO sunt, în bună parte, asemănătoare cu obligaţiunile, existând posibilitatea ca interesul pentru acestea şi, implicit, preţul să crească în eventualitatea înrăutăţirii climatului economic local sau în cazul conturării unui trend negativ în piaţa acţiunilor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed