AcasăEconomieDăianu: Schema aceasta de compensare pe energie se termină în luna martie,...

Dăianu: Schema aceasta de compensare pe energie se termină în luna martie, nu ne vom putea permite în continuare un ajutor / Poţi să ai un sprijin pentru cei vulnerabili, dar nu îi poţi ajuta pe toţi / Să nu mai continue excepţiile

”Schema aceasta de compensare pe energie se termină în luna martie, nu ne vom putea permite în continuare un ajutor. Poţi să ai un sprijin pentru cei vulnerabili, până în martie trebuie să descoperi cine sunt, dar nu îi poţi ajuta pe toţi, nu permite bugetul aşa ceva.

Dăianu a spus că ajutorul trebuie să fie tmporar şi trebuie dat pentru cei mai vulnerabili.

Despre situaia bugetului, Dăianu a arătat că este mult mai prietenos pentru toate lumea să reduci exceptările, să ai un alt regim fiscal mai transparent.

”Regimul fiscal de la noi este foarte inechitabil, nu fac referire la sectorul public şi privat, ci la oameni care plătesc, dar avem un regim fiscal care permite şi evitarea plăţii (…) exceptarea de la plata unor taxe şi impozite, excepţii acordate unor sectoare care nu mai are sens să mai continue. (..) În vremuri de război, statul ăsta se apucă iar să crească taxe şi impozite? O colectare mult ameliorată, un an de zile, este dificil de realizat”, a mai spus el. 

Daniel Dăianu a mai spus: ”Eu sunt adeptul impozitării progresive, dar nu cred că este posibilă în România, acum”. 

”Creşterile de taxe şi impozite trebuie să fie evitate”, a arătat Daniel Dăianu, precizând că statul trebuie să recurgă la eliminarea acestor exceptări şi să încerce să colecteze mai mult la buget anumite taxe pe proprietate. 

”Taxa de solidaritate, aşa cum a fost propusă, este de discutat”, a afirmat Dăianu, afirmând că impozitarea unor venituri excepţionale este o discuţie şi în America. 

Daniel Dăianu a menţionat că trebuie să continui să faci investiţii pentru că  ”va fi rău de noi dacă nu vom face investiţii. Nu putem să stăm doar la mâna banilor europeni, trebuie să ai propriile investiţii şi trebuie să schimbi un regim fiscal, care nu este echitabil”, a explicat Dăianu. 

Ultimele Articole