AcasăEconomieDanone livrează în SUA 1,3 milioane de cutii de formulă de lapte...

Danone livrează în SUA 1,3 milioane de cutii de formulă de lapte praf pentru bebeluşi Aptamil

În timp ce Aptamil este puţin cunoscut în Statele Unite, este un brand major în Europa, unde Danone este o forţă dominantă pe piaţă.

Mişcarea de a prezenta Aptamil părinţilor americani ar putea oferi Danone, un jucător relativ mic în SUA, oportunitatea de a câştiga cota de piaţă de la liderii Reckitt Benckiser şi Abbott Laboratories.

Cele 550.000 de conserve Aptamil suplimentare care se află pe drum, din Noua Zeelandă, vor fi probabil disponibile în august, în timp ce transporturile iniţiale sunt deja pe rafturi şi online la Walgreens, Safeway şi alte magazine.

Danone a mai spus că a importat peste 500.000 de conserve de Neocate, o formulă medicală specializată pentru bebeluşi.

Abbott a rechemat în februarie zeci de mărci de formulă pentru bebeluşi, declanşând una dintre cele mai mari lipse de alimente din istoria recentă a Americii.

De atunci, guvernul SUA şi Administraţia pentru Alimente şi Medicamente au facilitat producătorilor aducerea de livrări în ţară şi au făcut apel la companii precum Nestle şi Reckitt să-şi intensifice producţia.

Stocurile de formule pentru sugari rămân cu mult sub nivelurile normale, fiind la aproximativ 70% pentru săptămâna încheiată pe 24 iulie, potrivit datelor firmei de cercetare IRI. Stocurile au rămas în jur de 70% din capacitate de la sfârşitul lunii iunie, potrivit IRI.

 

Ultimele Articole